Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2009

Η Intralot, οι εκλογές και τα σενάρια

Η Intralot, οι εκλογές και τα σενάρια
Γιατί ανεβαίνει η μετοχή της Intralot όταν τίποτα δεν έχει αλλάξει στις προοπτικές της;

Α, λένε οι "επαΐοντες", δεν βλέπετε την επερχόμενη έλευση του ΠΑΣΟΚ; Όπου σου ξεφουρνίζουν το σενάριο, που το έχουμε ξανακούσει, ότι ο ΟΠΑΠ (που έχει και τα λεφτά) θα παρακινηθεί στο να εξαγοράσει την Intralot (που έχει το... know how)!

Μια πιο τολμηρή παραλλαγή του παραπάνω σεναρίου λέει ότι αντί της εξαγοράς θα επιχειρηθεί μια (ωραία) συγχώνευση, όπου εκεί το παραμύθι αλλάζει και ο κ. Κόκκαλης μέσω της σχέσης ανταλλαγής (;) καταλήγει στο να... ελέγχει τον ΟΠΑΠ (με το ελκυστικό ταμείο του).

Βέβαια, μην το δέσετε κόμπο, δεν έχουμε καμία σοβαρή ένδειξη ότι το επιτελείο του κ. Παπανδρέου, έστω και για αστείο, συζητάει τέτοια πράγματα ιδίως όταν δημοσιοποιήθηκε η αντίδραση του ΓΑΠ όταν του είπαν ότι στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη, ήρθαν Κόκκαλης, Δημητριάδης και Αντωνόπουλος για να τον... ακούσουν!

Πάντως, οι ίδιες πηγές (των σεναρίων) θυμίζουν ότι ανέκαθεν το ΠΑΣΟΚ έβλεπε με προστατευτικό μάτι τον κ. Κόκκαλη και τις δραστηριότητές του, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει κληρονομήσει και πολλά από το παλιό ΠΑΣΟΚ, πολλώ δε μάλλον όταν επί Σημίτη ένα παρόμοιο σενάριο κυκλοφορούσε που έφερνε τον ΟΤΕ να... αγοράζει την Ιντρακόμ του κ. Κόκκαλη, σενάριο που όχι μόνο δεν ευοδώθηκε αλλά αντιμετωπίστηκε και με περιφρόνηση από την (τότε) κυβέρνηση.

Πάντως, είναι γεγονός ότι εξυφαίνονται αληθοφανή σενάρια που συνδέουν τις τύχες και την περαιτέρω πορεία της Intralot με την πορεία του ΠΑΣΟΚ, γεγονός όχι μόνο λάθος αλλά και παραπλανητικό. Οι επόμενες εβδομάδες θα το δείξουν...

Υ. Γ.: Άσχετο με το παραπάνω, αλλά επειδή έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ανέκαθεν η Intralot καταλαμβανόταν από ριγάδες, ανατριχίλα και ναυτία όταν ήταν υποχρεωμένη (ως εισηγμένη) να ανακοινώσει δυσάρεστα νέα, μήπως κάτι τέτοιο συντρέχει και τώρα και δεν έχει ανακοινώσει την αποχώρηση της οικονομικής διευθύντριας της εταιρίας κυρίας Ε.Ν. Λαναρά, της κυρίας, ντε, που υπογράφει τον ετήσιο απολογισμό του 2008; Εκτός κι αν το θυμηθούν διαβάζοντας τον Χαμαιλέοντα και το πράξουν σήμερα. Ή πάλι, "παραιτούν" την κυρία (από τα αρχικά στελέχη της Intralot) από την 1η Οκτωβρίου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v