Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2004

Βαρβαρέσος ή μήπως… Κεπενός;

Από το 1,4€ στα… 2€ (αύξηση πάνω από…40%) εκτοξεύτηκε μέσα σε τρεις συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας η μετοχή της Βαρβαρέσος, για να κλείσει όμως στην προχθεσινή συνεδρίαση με πτώση της τάξεως του 11%, απώλειες τις οποίες κάλυψε βέβαια στη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο κατά επίσης... 11%!

Περίεργα πράγματα θα πείτε και θα έχετε δίκιο.

Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μια εταιρία που στο α΄ τρίμηνο του 2004 εμφανίζειζημιές, έστω κι αν αυτές είναι μικρότερες απότι ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2003.

Εμάς πάντως κάποιοι φίλοι μας λένε ότι η συμπεριφορά της συγκεκριμένης μετοχής για διάφορους λόγους- ορισμένοι εκ των οποίων με… ονοματεπώνυμο- τους θυμίζουν τον… Κεπενό, μια άλλη μετοχή υψηλών ”περιφερειακών” επιδόσεων πρόσφατα πραγματοποίησε σημαντικότατή άνοδο, στη συνέχεια όμως έκανε 5 απόλυτα limit down στη σειρά(!) κι όποιος πρόλαβε… διασώθηκε.

Οι υπόλοιποι πήγαν για... Παστουρμά, με ουζάκι, για την παρηγοριά. (Το παξιμάδι κι ο καφές τους έπεφταν πικροί).

ΥΓ: Η μετοχή της Βαρβαρέσος απασχόλησε σχετικά πρόσφατα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με… καμπανοκρουσίες, ενώ θρυλείται ότι έχει αποτελέσει και ”κύκνειο άσμα” της (στενότατης) συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ μιας παλαιόθεν γνωστής ΑΧΕΠΕΥ και μίας ΕΛΔΕ. Η συνεργασία, λένε, συνεχίζεται, αλλά σε τελείως διαφορετικές ”βάσεις”.

Υπάρχουν δε και κάποιες δικαστικές ”διαφορές” μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων, νομικών και... φυσικών, που όμως δεν είναι της παρούσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v