Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2009

Αυξήσεις κεφαλαίου: Show me the money!

Αυξήσεις κεφαλαίου: Show me the money!
Πρόκειται για κλασική αμερικανική έκφραση ("δείξε μου τα λεφτά") που τη χρησιμοποιούν στον κόσμο των επιχειρήσεων και των επενδύσεων όταν ακούν πολλά λόγια για κεφάλαια, χωρίς όμως να βλέπουν στην πράξη να γίνεται το παραμικρό.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν τη φράση, ας δούμε τι έγινε με τις τόσες συνελεύσεις για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που εξαγγέλθηκαν φέτος:

- Στην Ασπίς Πρόνοια, αφού η πρώτη προθεσμία απέβη άκαρπη, είχαμε και δεύτερη απόφαση γενικής συνέλευσης, αλλά τελικά αντί για χρήματα είδαμε μια "πέτσινη" εγγυητική επιστολή, όπως τουλάχιστον αποφάνθηκαν η HSBC, η ΕπΕΙΑ και η Τράπεζα της Ελλάδος.

- Στην Κλωνατέξ ακόμα να επιτύχουν απαρτία προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

- Στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία ο βασικός μέτοχος ούτε καν ασχολείται και από την άλλη πλευρά, κατά αξιοπερίεργο και θολό τρόπο, το θέμα κάπου έχει κολλήσει μεταξύ των τραπεζών και του Δημοσίου.

- Στη Βαρβαρέσος η αύξηση κεφαλαίου αναβάλλεται "μέχρι νεωτέρας", αφού όπως λέγεται στην αγορά οι βασικοί μέτοχοι δεν είναι σε θέση να την καλύψουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι δεν υπάρχουν.

- Στην Alma - Ατέρμων άλλαξαν οι όροι της έκδοσης, όλα δείχνουν ότι η ΑΜΚ θα εγκριθεί σε λίγες ημέρες, ωστόσο το αν και πόσα χρήματα θα πέσουν είναι θέμα που θα μάθουμε στο μέλλον.

- Στην Ιπποτούρ η αύξηση κεφαλαίου που ξεκίνησε εδώ και πάνω από δύο χρόνια (!) δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά, όμως οι βασικοί μέτοχοι έχουν βάλει χρήματα.

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις στις οποίες οι βασικοί μέτοχοι δεν περιορίστηκαν στις εξαγγελίες γενικών συνελεύσεων, αλλά έβαλαν και το χέρι στην τσέπη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις των εταιριών S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Τράπεζα Αττικής, ΕΛΙΝΟΪΛ, Centric κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v