Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 14 2009

Σφηνάκια για Eurobank, Πειραιώς και Alapis

Σφηνάκια για Eurobank, Πειραιώς και Alapis
ALAPIS: Σε reverse split είναι πιθανόν να αναγκαστεί να προχωρήσει η εισηγμένη προκειμένου να περιοριστεί η συνεχής διενέργεια δημοπρασιών που προκαλεί η χαμηλή τιμή της μετοχής.

Η μετοχή της εισηγμένης κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις μπαίνει συνεχώς σε call auctions με το που ανοίγει στα 2 σεντς η ψαλίδα μεταξύ εντολών αγοράς και πώλησης. Αποτέλεσμα ήταν την περασμένη Παρασκευή να τεθεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω τεχνικού προβλήματος που προέκυψε σε κάποια από τις δημοπρασίες.

Στην Alapis εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο reverse split παρά το γεγονός ότι δεν το επιθυμούν, καθώς η χαμηλή τιμή υποβοήθησε την είσοδο αρκετών μικροεπενδυτών στον τίτλο.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Με κεφάλαια που ξεπέρασαν τα 90 εκατ. ευρώ ενίσχυσε κεφαλαιακά τις θυγατρικές της κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα 71 εκατ. ευρώ πήγαν στην Picar, τη θυγατρική της Πειραιώς που ελέγχει το City Link (το πρώην κτίριο του ΜΤΣ) και αποτέλεσαν ουσιαστικά κεφαλαιοποίηση δανείου το οποίο είχε λάβει η Picar από την Πειραιώς.

Εντός του περασμένου Ιουλίου η Πειραιώς κάλυψε σε ποσοστό 100% την αύξηση κεφαλαίου κατά 18 εκατ. ευρώ στην οποία προχώρησε η Piraeus Bank Romania S.A.

Σε μικρότερες αυξήσεις κεφαλαίου προχώρησαν κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου και οι θυγατρικές της Piraeus Leasing Romania S.R.L. (ΑΜΚ κατά 2 εκατ. ευρώ), PLG Finance A.E. (ΑΜΚ κατά 4 εκατ. ευρώ). Στην αύξηση της τελευταίας η Πειραιώς συμμετέχει με 2,58 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το ποσοστό της να μειωθεί από 100% σε 65%.

EFG Eurobank: Στα 100 εκατ. ευρώ είχαν περιοριστεί στις 30/9 οι υπεραξίες του χαρτοφυλακίου ομολόγων της τράπεζας σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αναλυτές η διοίκησή της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης.

Η Eurobank κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου ενέγραψε έσοδα από trading ομολόγων ύψους 45 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 163% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο της χρήσης.

Η υπεραξία της 30ής Σεπτεμβρίου θα έχει βέβαια ψαλιδιστεί από την κρίση στα ελληνικά ομόλογα που ξέσπασε εντός του Νοεμβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v