Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2009

Η Ιπποτούρ, ο Ολυμπιακός και τα... πράσινα άλογα

Η Ιπποτούρ, ο Ολυμπιακός και τα... πράσινα άλογα
Η υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΙΠΠΟΤΟΥΡ είναι ένα σίριαλ που ξεκίνησε από το 2006 και παίζεται μέχρι σήμερα! Τέτοια επιτυχία θα τη ζήλευαν και οι "Απαράδεκτοι" του Mega Channel. Για τους φίλους, μάλιστα, του σίριαλ της εισηγμένης έχουμε ευχάριστα νέα, καθώς η "σειρά" των γενικών συνελεύσεων θα συνεχιστεί και μέσα στο 2010 και ποιος ξέρει... μέχρι πού μπορεί να φτάσει!

Φανταζόμαστε, λοιπόν, ότι η ΙΠΠΟΤΟΥΡ θα διαθέτει στο οργανόγραμμά της ειδική διεύθυνση "αυξήσεων κεφαλαίου και έκδοσης ομολογιακών δανείων", καθώς επίσης και ότι, αν υπήρχε πρωτάθλημα για το πόσο πολλές γενικές συνελεύσεις κάνει μια εταιρία μέσα σε έναν χρόνο, η εισηγμένη θα ήταν κάτι σαν τον Ολυμπιακό: θα τα έπαιρνε όλα...

Για να μην πλήττουν όμως οι μέτοχοι, η διοίκησή της έχει φροντίσει μέσα στα τελευταία χρόνια να αλλάζει κάθε τόσο και τους λόγους που την οδηγούν σε αύξηση κεφαλαίου. Ξεκινήσαμε από τα άλογα (τα κανονικά, όχι τα... πράσινα) και έπειτα από σαράντα κύματα φτάνουμε τώρα σε ένα σχέδιο που προβλέπει διακοπή της παραγωγής και απλή εμπορία μανιταριών, καθώς τα προϊόντα θα δίνονται φασόν σε άλλη εταιρεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα πρέπει οι πωλήσεις να αυξηθούν κατά 52%(!) σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, προκειμένου το EBIT (κέρδη προ φόρων και τόκων) να μην είναι αρνητικό.

Για την επίτευξη λοιπόν του τόσο απλού(;) αυτού στόχου (πωλήσεις συν 52% σε περίοδο κρίσης, προκειμένου και... πάλι να βγάζουμε ζημίες στην κάτω γραμμή των αποτελεσμάτων), η ΙΠΠΟΤΟΥΡ προχωρά από τον Γενάρη σε νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων με θέμα την αύξηση κεφαλαίου και την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Τι δεν μας λέει όμως η διοίκηση της εταιρίας;

1. Ποιες είναι οι σχέσεις της με τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο, την ασφαλιστική Groupama.

2. Γιατί δεν έχουν προχωρήσει όλες αυτές οι αυξήσεις κεφαλαίου που έχουν εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις την τελευταία τετραετία.

3. Και, τέλος, τι θα γίνει με τα ποσά που έχουν βάλει οι βασικοί μέτοχοι προκειμένου να καλύπτουν τη μόνιμη "τρύπα" της εταιρίας...

Υ.Γ.: Δεν έχουν όλα τα σίριαλ happy end.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v