Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2010

Δύο σενάρια για ΟΠΑΠ και... Intralot

Δύο σενάρια για ΟΠΑΠ και... Intralot
Όταν οι κυβερνήσεις αλλάζουν (κι έχουν περάσει αρκετές στην επιχειρηματική του σταδιοδρομία) ο κ. Κόκκαλης σπεύδει να αναπροσαρμόσει τα σχέδια και τους φιλόδοξους στόχους του!

Έτσι και τώρα, μόλις άλλαξε η κυβέρνηση (και ορίστηκαν επιτέλους οι νέοι επικεφαλής του ΟΠΑΠ) άρχισαν να κυκλοφορούν με περισσή επιτηδειότητα δύο σενάρια για τον… ΟΠΑΠ, που στην ουσία τους, όμως, έχουν να κάνουν με το μέλλον της... Intralot!

Το πρώτο σενάριο θέλει ο ΟΠΑΠ να αυξάνει την «προίκα» του (προκειμένου να γίνουν μετοχοποιήσεις ποσοστών) ενισχύοντας τα προϊόντα που παρέχει με διάφορες προσθήκες.

Από τα γνωστά «φρουτάκια» ως το live bet και άλλα παιχνίδια, κοινή συνισταμένη των οποίων θα είναι φυσικά ο Lotos, δηλαδή η πλατφόρμα που διαχειρίζεται και λειτουργεί η… Intralot.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι ο εναγκαλισμός του ΟΠΑΠ από την καλή εταιρία του κ. Κόκκαλη θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και θα εξασφαλίσει (διά της πλαγίας) τη διαιώνιση της σχέσης με την Intralot, χωρίς διαγωνισμούς και άλλες… ενοχλητικές διαδικασίες.

Το δεύτερο σενάριο που οραματίζονται εκεί στην Intralot είναι γνωστό αφού -ως πρόθεση της πλευράς Κόκκαλη- προαναγγέλθηκε έγκαιρα από τη στήλη.

Και αφορά βεβαίως στη δημιουργία ενός «εθνικού πρωταθλητή τζόγου», αποτελούμενου από τη συγχώνευση ΟΠΑΠ με Intralot, όπου η κλασική αιτιολογία παραμένει ότι «ο ΟΠΑΠ διαθέτει τα κεφάλαια κι εμείς (η Intralot) την τεχνολογία».

Βέβαια, κάτι τέτοια μπορεί να ήταν εύληπτα και αποδεκτά επί Αλογοσκούφη (σ.σ. την εποχή που ο κ. Καρχιμάκης του ΠΑΣΟΚ ασχολούνταν με σοβαρότερα θέματα αντιπολιτευτικού ελέγχου, οπότε όπως ήταν λογικό του διέφευγαν οι ήσσονος σημασίας αναθέσεις… δεκάδων εκατομμυρίων στη Intralot), αλλά δεν φαίνεται να «περπατάνε» επί Παπακωνσταντίνου και Γερουλάνου.

Προς το παρόν τουλάχιστον, οι τελευταίοι επιμένουν στη γραμμή της διαφάνειας, μια γραμμή που εκπορεύεται, αταλάντευτα, από Μαξίμου μεριά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v