Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2010

Οι Ρώσοι, η Commercial και το προηγούμενο...

Οι Ρώσοι, η Commercial και το προηγούμενο...
Ρωσικός όμιλος με παρουσία τόσο στις τραπεζικές όσο και στις ασφαλιστικές εργασίες έχει ενδιαφερθεί να εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής στην Commercial Value και στην Aspis Bank.

Το ενδιαφέρον των Ρώσων έχει προκύψει εδώ και ένα 20ήμερο περίπου και δείχνει «ζεστό».

Όπως ακούει η στήλη, οι εκπρόσωποι του ρωσικού ομίλου έχουν ήδη στείλει επιστολή στην ΤτΕ και στην ΕΠΕΙΑ με την οποία δηλώνουν το ενδιαφέρον του να εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής στον όμιλο Commercial Value - Aspis Bank.

Δίνουν δε κάποια πρώτα στοιχεία για την οικονομική ευρωστία του και τους βασικούς άξονες του business plan για την ανάπτυξη της τράπεζας και της ασφαλιστικής.

Οι δύο εποπτικές αρχές αξιολογούν ήδη την επιστολή και ενδέχεται να ζητήσουν διευκρινίσεις για σειρά θεμάτων.

Παρόλο που πρόκειται για έναν ισχυρό με βάση τα οικονομικά στοιχεία όμιλο, το γεγονός ότι δεν έχει έδρα χώρα της ευρωζώνης επιβάλλει «ξεσκόνισμα» στοιχείων και προθέσεων.

Άλλωστε, είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από το ενδιαφέρον του ρωσικού ομίλου Citadel για την Εγνατία Ασφαλιστική και τη Le Monde.

Οι Ρώσοι υπόσχονταν κρουνούς από ρούβλια και ανάδειξη της Εγνατία σε διεθνή εταιρία οικονομικών υπηρεσιών!

Διοργάνωσαν μάλιστα και συνέντευξη του Dr Arnold Kosko, προέδρου της CINTECH Inc., του αμερικανικού τμήματος της Citadel, και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της μητρικής, όπου ανακοίνωσαν ότι σε πρώτη φάση θα βάλουν 100 εκατ. ευρώ.

Τα ρούβλια δεν εισέρρευσαν ποτέ στην Εγνατία και μπήκαν τα λουκέτα.

Ο δε πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος μάλλον δεν θα θέλει καν να θυμάται ότι χαιρέτισε τη συνέντευξη Τύπου του δόκτορος Arnold Kosko.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v