Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2010

Το WSE, το ΧΑ και οι ελληνικές επιχειρήσεις

Το WSE, το ΧΑ και οι ελληνικές επιχειρήσεις
Μπαράζ παρουσιάσεων σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ο διευθυντής ανάπτυξης του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας (WSE), κ. Robert Kwiatkowski.

Μέσα σε μερικές ώρες, ο υπεύθυνος των δημοσίων εγγραφών του WSE πραγματοποίησε σειρά one to one ραντεβού, ενώ το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε τη Βαρσοβία σε εκδήλωση που οργάνωσε η Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Τι γυρεύουν οι Πολωνοί στο ελληνικό παζάρι;

Εταιρίες που να αξίζουν τον κόπο να εισαχθούν στην αγορά τους.

Το WSE έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια να εισαγάγει πάνω από 20 εταιρίες εκτός των πολωνικών συνόρων, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ξένες χρηματιστηριακές να μπορούν να διενεργούν δημόσιες εγγραφές (IPOs).

Δυνατότητα την οποία πρόσφατα απέκτησε και η βορειοελλαδική Guardian Trust, αποκτώντας την ιδιότητα του IPO partner του WSE.

Στην παρουσίαση της Guardian παρευρέθηκαν εκπρόσωποι αρκετών επιχειρήσεων από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ αρχικό ενδιαφέρον για την εισαγωγή στην WSE εταιριών τους έχουν επιδείξει venture capital και private equity funds.

Γιατί μια ελληνική μη εισηγμένη εταιρία να προτιμήσει την WSE από το Χ.Α.;

Διότι με την ίδια διαδικασία (σ.σ. έγκριση ενημερωτικού από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) μπορεί να μπει στη Βαρσοβία και να συγκεντρώσει, σε αυτήν τη συγκυρία, πιο εύκολα κεφάλαια από ό,τι πιθανώς στο Χ.Α.

Και αυτό γιατί η Πολωνία, όταν αποφάσισε να καταστήσει τη Βαρσοβία περιφερειακό χρηματοοικονομικό κέντρο, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δώσει ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις σε μετοχές από τα εγχώρια θεσμικά κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v