Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2010

Κατασκευαστικές: Ούτε έξω πάνε καλά...

Κατασκευαστικές: Ούτε έξω πάνε καλά...
Και ενώ πήγαμε να πιστέψουμε ότι οι «μεγάλοι» των κατασκευών τα καταφέρνουν μια χαρά στο εξωτερικό και αντισταθμίζουν τις απώλειες από την ελληνική αγορά, ήρθαν απανωτές οι ακυρώσεις έργων τα οποία είχαν αναλάβει το προηγούμενο διάστημα για να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Ο όμιλος Ελλάκτωρ, μετά το έργο ανέγερσης νοσοκομειακού συγκροτήματος στο Αμπού Ντάμπι που αρχικά κέρδισε και τον περασμένο Μάρτιο έχασε οριστικά, ανακοίνωσε προ ημερών ότι απώλεσε ακόμη μία μεγάλη σύμβαση: αυτήν του έργου παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου Comarnic - Brasov στη Ρουμανία.

Είχε προηγηθεί η απώλεια ενός αξιόλογου έργου στην Πολωνία (κατασκευή του ποδοσφαιρικού σταδίου Wroclaw) από τον όμιλο J&P Άβαξ.

Μάλιστα, φήμες αναφέρουν ότι ανάλογες δυσάρεστες εξελίξεις θα υποχρεωθούν να ανακοινώσουν οι ισχυροί κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας και το επόμενο διάστημα, καταρρίπτοντας εμπράκτως την άποψη που είχε δημιουργηθεί ότι «τουλάχιστον έξω πάμε καλά».

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που σταδιακά οι συγκεκριμένοι όμιλοι έχουν αρχίσει να δείχνουν ξανά έντονο ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά, τόσο την αμιγώς κατασκευαστική όσο και τις παρεμφερείς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v