Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2010

Αγορά μπίρας: Στον πάγο "γιατί έτσι μας αρέσει"!

Αγορά μπίρας: Στον πάγο γιατί έτσι μας αρέσει!
Σε βραζιλιάνικο σίριαλ έχει εξελιχθεί η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά της μπίρας.

Κοντά 10 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα όπου η Ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε να ελέγξει το τι γίνεται σε αυτήν την αγορά, η οποία, όπως αποδεικνύουν και τα μερίδια των παικτών που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, έχει ολιγοπωλιακό χαρακτήρα.

Χαρακτήρας πάντως ο οποίος δεν στάθηκε ικανός για να ολοκληρωθεί η έρευνα και να βγει η εισήγηση, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρώην προέδρου της ΕΠΑΝΤ κ. Σπύρου Ζησιμόπουλου αλλά και του σημερινού προέδρου της Αρχής κ. Δ. Κυριτσάκη.

Αντιθέτως, το τελευταίο επεισόδιο που παίχτηκε στις αίθουσες των Διοικητικών Δικαστηρίων προμηνύει ότι το σίριαλ θα έχει ακόμη πολλά, μα πάρα πολλά επεισόδια. Αφού με απόφασή του το Διοικητικό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για προσωρινή αναστολή συνεκδικάσεως (αυτεπάγγελτη έρευνα και καταγγελία της Μύθος) που είχε υποβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Στην απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ας σημειωθεί ότι είναι προσωρινή, απάντησε απ’ ό,τι μαθαίνουμε η Μύθος (Carlsberg), που ζήτησε από το ίδιο όργανο ανάκληση της χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής. Το ωραίο όπως μαθαίνουμε είναι ότι το εν λόγω δικαστήριο απαγορεύει στην Επιτροπή να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια.

Και το κερασάκι τώρα: το στέλεχος της Ανεξάρτητης Αρχής που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους είναι το ίδιο που χειριζόταν μεταξύ των άλλων και την υπόθεση της μπίρας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v