Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2010

Intralot:Πυκνώνουν τα σύννεφα για διεθνή επέκταση

Intralot:Πυκνώνουν τα σύννεφα για διεθνή επέκταση
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στην Πολωνία, η υποβληθείσα προσφορά της Intralot στον πραγματοποιούμενο διαγωνισμό για την λοταρία ήταν η...υψηλότερη όλων, σχεδόν υπερδιπλάσια της χαμηλότερης προσφοράς!

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μεγάλη έκπληξη σε σχέση με την μέχρι τώρα πρακτική, στην προσπάθεια «διεθνούς επέκτασης» της εταιρίας.

Γνώστες της συγκεκριμένης αγοράς, πάντως, ισχυρίζονται ότι η πρακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η Intralot να αποκτάει μερίδιο αγοράς μέσω συμβολαίων που εξασφαλίζονται… «μπιτ παρά» φαίνεται να βαίνει προς το τέλος της με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να πλειοδοτεί εκεί που παλιά... μειοδοτούσε!

Στην μεν Πολωνία υπάρχει η διαδικασία της περαιτέρω διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα της Intralot ανάγεται στους όρους της διακήρυξης του Διαγωνισμού που δίνουν βαρύτητα κατά 70% στις υποβληθείσες τιμές.

Υπάρχουν όμως κι άλλα σημάδια που δείχνουν, κατά την άποψη παρατηρητών της αγοράς, την επιβράδυνση του μομέντουμ της Intralot, σε ότι αφορά την επέκταση της στο εξωτερικό:

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές των ΗΠΑ, στο Τέξας η Intralot φέρεται να ζήτησε και επισήμως την επέκταση στη χρονική διορία που έχει προκειμένου να υποβάλει προσφορά διεκδίκησης της τοπικής λοταρίας.

Άλλες πηγές, φέρουν την Intralot να βρίσκεται πίσω από «κινήσεις» που να οδηγούν σε παράταση την προκήρυξη διαγωνισμού για λοταρία στην πολιτεία της Νεμπράσκα.

Κι όλα αυτά ερμηνεύονται ως πιθανό «σημάδι αδυναμίας» της Intralot.

Την ίδια στιγμή φαίνονται να επιταχύνονται επιθετικά οι προσπαθειες εισόδου στην διεθνή αγορά «νεοφώτιστων» εταιριών

Πάρτε για παράδειγμα την Camelot, την μεγάλη και έγκυρη διαχειρίστρια της εθνικής λοταρίας της Μεγ. Βρετανίας.

Η μέχρι χθες εσωστρεφής Camelot ξεκίνησε μια διεθνή επεκτατική εκστρατεία που έχει αφήσει άναυδη την αγορά. Έχει ήδη κάνει κινήσεις συμμετοχής της στο Τέξας, στην Καλιφόρνια και στο Ιλλινόϊ, όπου εκεί η πολιτεία εισάγει ενα νεο μοντέλο διαχείρισης της λοταρίας, παραχωρώντας τις βασικές ευθύνες λειτουργίας της σε ιδιώτες.

Η Camelot φέρεται να έχει προσλάβει πάνω από μια ντουζίνα «λομπίστες», περιλαμβανομένου ενός πρ. αντικυβερνήτη της Πολιτείας, μπαίνοντας έτσι σε προνομιακή θέση διεκδίκησης της πολλά υποσχόμενης λοταρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ομπάμα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v