Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2004

H κρίσιμη ”στιγμή” της Ολυμπιάδας

Εμείς οι Έλληνες λίγο πολύ συνηθίσαμε στην προσδοκία της Ολυμπιάδας, ζήσαμε με την ταλαιπωρία των έργων, κανονίσαμε τις άδειές μας (άλλοι για να είναι εδώ στο κρίσιμο διάστημα, άλλοι για να… φύγουν) κι έτσι δεν μας κάνει πια τόσο μεγάλη εντύπωση το ότι σε λιγότερες από 30 μέρες πρόκειται να διοργανώσουμε ένα γεγονός ιστορικό για τη μικρή μας χώρα.

Όπως μου έλεγε όμως χθες φίλος της στήλης –έμπειρος χρηματιστής με γνώση των ξένων θεσμικών- η πρόγνωση των επιδόσεών μας στη διοργάνωση του μεγάλου αυτού γεγονότος αποτελεί τώρα μείζον θέμα για τους αλλοδαπούς επενδυτές.

Στην ουσία η ποιότητα της διοργάνωσης θα αποτελέσει τη ”βιτρίνα” της χώρας μας για ένα σωρό θέματα. Είμαστε αρκετά οργανωμένοι, αρκετά ευέλικτοι, αρκετά δραστήριοι, αρκετά ”σύγχρονοι”;

Όλα αυτά θα κριθούν, σε μεγάλο βαθμό, μέσα στις 17 ημέρες της Ολυμπιάδας. Αν τα πράγματα είναι καλά, υποστηρίζει ο ίδιος, τότε ενδέχεται να δούμε σημαντικές περαιτέρω εισροές τόσο στη Σοφοκλέους όσο και στην ”πραγματική” οικονομία.

Αν παρ’ ελπίδα την… πατήσουμε οργανωτικά, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα…

Βεβαίως, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, τα μεγάλα κέρδη θα τα ”γράψουν” όσοι ποντάρουν… προκαταβολικώς είτε θετικά είτε αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v