Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 8 2010

Στο περίμενε οι εισηγμένες με ακίνητα προς πώληση

Στο περίμενε οι εισηγμένες με ακίνητα προς πώληση
Οσες από τις εισηγμένες εταιρείες έχουν σκοπό να πουλήσουν ακίνητο δεν έχουν ουσιαστικά καμία άλλη επιλογή από το να περιμένουν, και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη, θυμίζοντάς μας την ατάκα της γνωστής διαφήμισης: Φέεεεετα!

- Ένα διαμέρισμα ήταν να πουλήσει εδώ και έναν χρόνο η Profile και ακόμη περιμένει...

- Εδώ και τρία χρόνια πωλείται το ακίνητο της Rilken στην Κηφισιά και -όπως δείχνουν τα πράγματα- μάλλον ούτε και αυτήν τη φορά θα δούμε να γίνεται συναλλαγή.

- Μεγάλη και η ακίνητη περιουσία που διαθέτει η Βιοχάλκο, η αξιοποίηση της οποίας προχωρά με το σταγονόμετρο...

-Προς πώληση και ακίνητο της Fourlis προκειμένου να μηδενιστεί ουσιαστικά ο δανεισμός του ομίλου, αλλά νέα δεν φαίνεται να υπάρχουν...

-Ακίνητα από τα οποία εισπράττει ενοίκια υψηλότερα του 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο διαθέτει η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, αλλά δηλώνει ότι θα περιμένει αρκετό διάστημα μέχρις ότου επιχειρήσει να τα ρευστοποιήσει, με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών ροών της.

-Πέρυσι, η ΑΓΕΤ Ηρακλής έβγαλε δύο φορές κάποια ακίνητά της προς πώληση, αλλά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, συναλλαγή δεν έγινε.

-Ακίνητα προς πώληση διαθέτει και η Πετρόπουλος, όμως η πιθανότητα πώλησης στο άμεσο μέλλον είναι μάλλον οριακή...

-Η γενική συνέλευση της Αγροτικός Οίκος Σπύρου έχει εξουσιοδοτήσει τη διοίκηση της εισηγμένης για την εκμετάλλευση των μη λειτουργικών ακινήτων της από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα... μηδέν εις το πηλίκον.

-Σε επίπεδο προθέσεων βρίσκονται ακόμη και τα σχέδια της Εριουργία Τρία Άλφα, σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου (παλιού εργοστασίου) στη Νέα Ιωνία.

-Χρόνια ακούμε την πώληση του ακινήτου της Cardico και παρά το γεγονός ότι η εισηγμένη θα ήθελε πολύ να δει τα δάνειά της να περιορίζονται, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

-Η Sanyo Συμμετοχών πούλησε φέτος ένα ακίνητο, όμως η μεγάλη «υπόθεση» είναι η πώληση των κεντρικών γραφείων της (περίπου τα 2/3 του χώρου παραμένουν αναξιοποίητα), αλλά η διοίκηση «δεν βλέπει φως στον ορίζοντα», δηλώνοντας ότι «μπορεί να θέλουμε να το πουλήσουμε, ωστόσο μπορούμε και να περιμένουμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το... σκοτώσουμε».

-Η Μπήτρος Συμμετοχών έχει μείνει με ακίνητα στη Μύκονο (οικιστική περιοχή) τρέχουσας αξίας πάνω από 10 - 12 εκατ. ευρώ, όμως οι πωλήσεις γίνονται αργά και ουσιαστικά μόνο σε ξένους.

-Προς εκμετάλλευση θα βγάλει στις αρχές του 2011 ακίνητο 35 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο η ΣΙΔΜΑ, μετά τη μεταφορά των αποθηκευτικών της εγκαταστάσεων στη μονάδα των Οινοφύτων.

-Την πώληση αρκετών ακινήτων που διαθέτει θα ήθελε η Κούμπας Συμμετοχών τουλάχιστον από τις αρχές του 2009, με στόχο τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού, αλλά η τρέχουσα κατάσταση στην αγορά του real estate δεν ευνοεί. Η διοίκηση της εισηγμένης δεν φαίνεται να έχει προϋπολογίσει ούτε μία πώληση μέσα στο 2010.

-«Στο περίμενε» και ο όμιλος Axon Συμμετοχών του επιχειρηματία κ. Θωμά Λιακουνάκου, σχετικά με τα σχέδια εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του, για τα οποία κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά (π.χ. ίδρυση ΑΕΕΑΠ, προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό κ.λπ.).

-Ακίνητο προς πώληση διαθέτει και η Ελαστρον, το μισό εκ του οποίου πούλησε πέρυσι και πιστεύει ότι μελλοντικά θα καρπωθεί ακόμη πιο υψηλό τίμημα.

-Στην Εδραση θα ήθελαν να πουλήσουν κάποιες δεκάδες διαμερίσματα στο Φάληρο προκειμένου να αντλήσουν ρευστότητα.

-«Zεστό χρήμα» μέσω πώλησης ακινήτων ψάχνουν εδώ και καιρό και άλλες εισηγμένες, όπως π.χ. η ΕΛΦΙΚΟ, η Μουζάκης, η Νεώριον Σύρου κ.ά., όμως η συγκυρία δεν ευνοεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v