Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2004

ASPIS:Η κρίσιμη μέρα και ο φόβος των ”ανυπόμονων”

Συνεχίστηκε και χθες η… ”αυθόρμητη” προέλαση της μετοχής της ASPIS ΒΑΝΚ προς το ”στόχο” των 3€. Χθες η μετοχή έκλεισε στα 2,90€ με άνοδο 2,11% και όγκο 122.150 τεμάχια, περίπου… 5απλάσιο από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ημερών.

Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει σήμερα, ημέρα κατά την οποία η μετοχή πρέπει να κλείσει τουλάχιστον στα 3€ προκειμένου να κόψει δικαίωμα για την αύξηση (που γίνεται με διάθεση των νέων μετοχών στα 3€).

Αλλιώς, η αποκοπή θα πρέπει να αναβληθεί.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πόσοι από τους μετόχους (ή και τίποτα… κερδοσκόποι) θα θελήσουν να πουλήσουν σήμερα στη… ”fixed” τιμή των 3€ και λίγο χαμηλότερα ενδεχομένως, ή θα ”πιστέψουν” ότι υπάρχει ευκαιρία να πουλήσουν υψηλότερα από αυτή τη τιμή στο προσεχές μέλλον.

Το λέμε αυτό διότι ως τώρα όσες εταιρίες έχουν κάνει αύξηση κεφαλαίου έχουν δει τις τιμές των μετοχών τους να υποχωρούν ΚΑΤΩ από την τιμή στην οποία έγινε η διάθεση των νέων μετοχών.

Κι από την άλλη πλευρά η μετοχή της τράπεζας έχει να δει τιμή άνω των 3€ από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2004!!!

Οπότε δεν αποκλείεται να είναι αρκετοί εκείνοι που θα πουν ”κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι”, ιδίως όταν πρόσφατα η μετοχή ”είδε” όχι μόνον τα 2,5€ αλλά και τα 2,32€!!!

ΥΓ: Ελπίζουμε στην ”αυθόρμητη” αυτή άνοδο της τιμής της μετοχής, ώστε να πιάσει την τιμή αποκοπής δικαιώματος, να μην συμμετέχουν με αγορές τα γνωστά αμοιβαία της κατά 100% θυγατρικής ΑΣΠΙΣ ΑΕΔΑΚ.

Επίσης έχουμε και το ερώτημα, αν μετά τη μάλλον όχι ”ικανοποιητική” πορεία της μετοχής της τράπεζας κατά τους τελευταίους μήνες, τα ίδια αμοιβαία προτίθενται να συμμετάσχουν και στην αύξηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v