Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2010

Σφηνάκια για ΕΥΠΡΟ, Cardico και ΔΙΧΘ

Σφηνάκια για ΕΥΠΡΟ, Cardico και ΔΙΧΘ
Eurobank Properties: Εύλογες οι… «εύλογες αξίες»!

Άλλη μια πώληση ακινήτου ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη Eurobank Properties σε αντίτιμο ανώτερο από αυτό της «εύλογης αξίας» με την οποία είναι αποτιμημένο στα βιβλία της εταιρίας.

Να σημειωθεί ότι με βάση αυτές τις «εύλογες αξίες» προκύπτουν τα πολύ μεγάλα discounts για τις μετοχές των εισηγμένων εταιριών του κλάδου.

Άρα, τουλάχιστον για τα μικρού μεγέθους ακίνητα, θέμα υπερβολικών αποτιμήσεων δεν έχει προκύψει για τις εισηγμένες ΑΕΕΑΠ, παρά την έντονη ύφεση που επικρατεί στην αγορά του real estate.

Αυτό που δεν έχει τεσταριστεί είναι το πόσο θα «άντεχαν» οι εύλογες αξίες στα μεγάλης αξίας ακίνητα, όπου η τρέχουσα εμπορευσιμότητα είναι (και ήταν ακόμη και προ της κρίσεως) οριακή.


Cardico: Ακίνητο, όπως λέμε… γήπεδο ΠΑΟ

Αλλαγή ρότας για την Cardico και από εκεί που βιαζόταν να πουλήσει το ακίνητο το οποίο διέθετε στον Βοτανικό, τώρα -μετά τη διαφαινόμενη συμφωνία αναδιάρθρωσης των τραπεζικών δανείων της- το θέμα φαίνεται να… πηγαίνει πίσω.

Επειδή το συγκεκριμένο ακίνητο γειτονεύει με εκείνο το οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, προορίζεται για γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην εισηγμένη περιμένουν τώρα να δουν τις σχετικές αποφάσεις που θα πάρει η ΠΑΕ.


ΔΙΧΘ: «Απλή αναλογική» στις εκλογές για Δ.Σ.

Μπορεί το αίτημα της Αριστεράς για απλή αναλογική να μην έχει περάσει στις βουλευτικές εκλογές, πέρασε όμως στις εκλογές για μέλη διοικητικού συμβουλίου στη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες!

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι ο Γεωργιανός και οι συνεταίροι του στη Linnaeus, που κατέχουν σήμερα γύρω στο 11% των μετοχών και οι οποίοι ενδεχομένως -αν μετατραπεί σε μετοχές το ΜΟΔ- θα δουν το ποσοστό τους στο 32,9%, μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα ή περισσότερα μέλη στο Δ.Σ.

Υ.Γ.: Αν ίσχυε αυτό σε όλες τις εισηγμένες εταιρίες, μήπως θα μπορούσε να «περάσει» η πρόταση του ΣΕΔ για εκλογή ενός μέλους στα Δ.Σ. από τους μικρομετόχους;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v