Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2010

ΥΠΕΚΑ: Λαγοί με... πετραχήλια

ΥΠΕΚΑ: Λαγοί με... πετραχήλια
Λύση στο πρόβλημα αδυναμίας της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις, ταυτόχρονα δε και στο πρόβλημα της ανεργίας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες, υπόσχεται το ΥΠΕΚΑ μέσω του «Προγράμματος Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων» που εξήγγειλε χθες.

Με βάση αυτό, εντός των επόμενων πέντε ετών, θα επενδυθούν περί τα 44,44 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 12,2 δισ. ευρώ από το Δημόσιο) στην «πράσινη ανάπτυξη» (αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναπλάσεις περιοχών κ.ά.) και θα δημιουργηθούν περίπου 210 χιλιάδες θέσεις εργασίας (εκ των οποίων οι 27 χιλιάδες μόνιμες).

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ κάθε χρόνο -αν υποθέσουμε ότι το «Πρόγραμμα Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων» θα ξεκινήσει ουσιαστικά από το 2011- θα πραγματοποιούνται νέες επενδύσεις της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, που θα εξασφαλίζουν περισσότερες από 40 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας (μόνιμες και προσωρινές) τον χρόνο.

Μάλλον έχουμε λύσει τα προβλήματά μας και δεν το έχουμε καταλάβει…

Υ.Γ.: Αφού έβαλε στο αυλάκι τα «μεγάλα», δεν είναι ώρα το ΥΠΕΚΑ να ασχοληθεί σοβαρά και με τα… μικρά (διπλή ανάπλαση, Ελληνικό, αυτοκινητόδρομοι, τουριστικά projects κ.ά.);

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v