Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2004

ΔΑΝΕ: Οι ”σωτήρες” από το… Αμέρικα

Με τυμπανοκρουσίες έλαβε δημοσιότητα η νέα απόπειρα διάσωσης της ακτοπλοϊκής εταιρίας των Δωδεκανήσων, της γνωστής ΔΑΝΕ, δύο εκ των πλοίων της οποίας είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών (και οικονομικής αδυναμίας στην αποκατάστασή τους), ενώ το τρίτο βρίσκεται, εξ όσων γνωρίζουμε, σε ”επίσχεση” από τα πληρώματα.

Το ρόλο του… ”σωτήρος” καλείται τώρα να παίξει η μάλλον άσημη αμερικανική εταιρία ονόματι EM Capital Management (και ουχί ΙΜ), πρόεδρος της οποίας εμφανίζεται εις Αμερικανός κύριος ονόματι Seth Freeman.

Στενός συνεργάτης του κ. Freeman που θα έχει το ρόλο του ”διαχειριστή” της όλης προσπάθειας διάσωσης είναι η Ελληνοαμερικανίδα κ. Γαβριέλα Τραμπουλέ, γνωστή στη Σοφοκλέους για ένα διάστημα, όταν είχε αναλάβει τη ”διάσωση” της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ (επί εποχής Τακκά και έως ότου πέρασε η επιχείρηση στον όμιλο Εμφιετζόγλου).

Μόνο που οι πληροφορίες λένε ότι η εν λόγω κυρία βρίσκεται στα δικαστήρια με την πλευρά Εμφιετζόγλου, για θέματα που σχετίζονται ακριβώς με τη συγκεκριμένη ”διασωθείσα” εταιρία.

Στο μεταξύ, μαθαίνουμε ότι με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΝΕΚ (που έχει το 42% της εταιρίας ΔΑΝΕ) πρόκειται να περάσει στα χέρια της EM Capital και της κ. Τραμπουλέ σχεδόν ολοσχερώς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, αφού αυτή η πλευρά θα εκλέγει 8 από τα 12 μέλη του, ενώ υπάρχει μια υπόσχεση χρηματοδότησης της εταιρίας με ποσό 10 εκατ. ευρώ συνολικά, εκ των οποίων τα τρία θα βρεθούν ει δυνατόν, λέει, σύντομα.

Επειδή η υπόθεση μας φαίνεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, θα την παρακολουθήσουμε και θα σας ενημερώνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v