Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2010

Σφηνάκια για ΔΕΗ, Τιτάν και Φουρλή

Σφηνάκια για ΔΕΗ, Τιτάν και Φουρλή
ΔΕΗ: Σε ανοδική αναθεώρηση του στόχου προ φόρων κερδών τρέχουσας χρήσης προχώρησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές η διοίκηση της ΔΕΗ.

Το επικαιροποιημένο budget για τα προ φόρων κέρδη διαμορφώνεται στα 726 εκατ. ευρώ από 626 εκατ. ευρώ.

Η ανοδική αναθεώρηση επήλθε από αλλαγή λογιστικού χειρισμού που ενισχύει κατά 200 εκατ. ευρώ τα έσοδα. Μέρος της θετικής επίδρασης αντισταθμίζεται από τα περίπου 104 εκατ. ευρώ που θα καταβάλει η ΔΕΗ ως έκτακτη εισφορά στους ασφαλιστικούς φορείς του προσωπικού της.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ. Η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει σταδιακά από 1/1/2011 λόγω και των «τσουχτερών» αυξήσεων που θα έρθουν στα οικιακά τιμολόγια.

ΤΙΤΑΝ: Για άλλο ένα τρίμηνο ο τομέας ανατολικής Μεσογείου έσωσε τα κέρδη της Τιτάν.

Στην αγορά της Αιγύπτου, όπου οι πωλήσεις του ομίλου συνεχίζουν να αυξάνονται, προστέθηκε και η αγορά της Τουρκίας όπου υπήρξε αύξηση της ζήτησης τσιμέντου κατά 15%.

Τα EBITDA της δραστηριότητας του ομίλου στην ανατολική Μεσόγειο έφτασαν έτσι στο α΄ εξάμηνο στα 64 εκατ. ευρώ, όταν η Ελλάδα και η δυτική Ευρώπη εμφάνισαν EBITDA 54 εκατ. ευρώ και οι ΗΠΑ μόλις 2 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, η οικοδομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το «παγωμένο» πρώτο τρίμηνο του έτους και εκτιμάται ότι θα κινηθεί περαιτέρω ελαφρώς ανοδικά στα υπόλοιπα δύο τρίμηνα.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Την αίσθηση πως οι καλές επιχειρήσεις θα εμφανίσουν σύντομα σημάδια ανάκαμψης και ξεκάθαρη βελτίωση μεγεθών διατύπωσε ο Βασίλης Φουρλής στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, εκτιμώντας ότι τα μερίδια που κερδίζονται κάθε μέρα σύντομα θα αποδώσουν.

Πρόσθεσε δε ότι σ? αυτήν την κατεύθυνση θα συντελέσει και η αδυναμία του ανταγωνισμού να ακολουθήσει τις εξελίξεις και να αντεπεξέλθει στις συνθήκες, σκιαγραφώντας μια εικόνα γρήγορης και βίαιης συγκέντρωσης της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v