Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2010

Intralot: Πάει… και το Ιλινόις

Intralot: Πάει… και το Ιλινόις
Τον τελευταίο χρόνο, με διάφορα δημοσιεύματα, κοντέψαμε να πιστέψουμε ότι η Intralot είχε έρθει μια ανάσα από το να διεκδικήσει επαξίως και με σοβαρές πιθανότητες την ιδιωτικοποίηση (10ετής η χρονική διάρκεια) της λοταρίας του Ιλινόις, την πρώτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης πολιτειακής λοταρίας στις ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι μιλάμε για μια "μπίζνα" που με τη σημερινή της μορφή αποδίδει τζίρο 2 δισ. δολάρια... ετησίως!

Τα νέα όμως είναι απογοητευτικά από την Αμερική. Η Intralot κατέθεσε την προσφορά της στις 30 Ιουλίου, αλλά στις 9 Αυγούστου... αποκλείστηκε και η διαγωνιστική διαδικασία της πολιτείας ανέδειξε δύο άλλους "φιναλίστ", μεταξύ των οποίων στις 15 Σεπτεμβρίου ο κυβερνήτης του Ιλινόις Πατ Κουίν θα επιλέξει τον "τυχερό"!

Οι δύο "φιναλίστ" είναι η Northstar Lottery Group και η Camelot Group. Η πρώτη είναι κοινοπραξία της μεγαλύτερης διοργανώτριας λοταριών στον κόσμο, της αμερικανικής Gtech (θυγατρικής του ιταλικού κολοσσού της Lottomatica), της επίσης αμερικανικής Scientific Games, και της διαφημιστικής εταιρίας BBDO, που μέχρι τώρα διαχειριζόταν το διαφημιστικό πρόγραμμα της λοταρίας του Ιλινόις. Η Camelot Group διαχειρίζεται τη λοταρία της Μεγ. Βρετανίας και είναι σύμβουλος της λοταρίας της Καλιφόρνιας.

Απ’ ό,τι διαβάζουμε στα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα της πολιτείας, η Intralot διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον ανεξήγητο αποκλεισμό της, αλλά της διεμήνυσαν ότι θα πληροφορηθεί για τη μη συμμετοχή της κατόπιν της... επιλογής του νικητή.

Οι δύο "φιναλίστ" θα παρουσιαστούν ενώπιον επιτροπής στελεχών της λοταρίας την επόμενη εβδομάδα για να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους. Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες φέρουν την ελληνική εταιρία να σκέφτεται σοβαρά την υποβολή ένστασης εναντίον των διοργανωτών του διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v