Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2010

Ένας διαγωνισμός που σηκώνει κουβέντα… Νο 2

Ένας διαγωνισμός που σηκώνει κουβέντα… Νο 2
Άκρως ευαισθητοποιημένη (και δικαίως, ίσως) η κυρία Καραγιάννη, σύζυγος του Γ.Γ. του Υπ. Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, μας απέστειλε την παρακάτω εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία της σε απάντηση σχετικού σχολίου του «Χαμαιλέοντα», την ουσία της οποίας και δημοσιεύουμε αυτούσια:

"Στις 13 Οκτωβρίου 2010 στην ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα με τον τίτλο euro2day και στο ιστολόγιο (blog) με το όνομα «ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ» που παρουσιάζεται στην περιοχή αυτής με την ένδειξη FW:http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/607994/ChameleonArticle.aspx δημοσιεύτηκε κείμενο με δυσφημιστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο για το πρόσωπό μου με τίτλο «Ένας διαγωνισμός που σηκώνει πολλή κουβέντα…», με το οποίο εμφανίζομαι ψευδώς να παρέχω τη δυνατότητα στην εταιρία στην οποία εργάζομαι να επωφεληθεί από αθέμιτη πολιτική εύνοια.

1. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται η παραπάνω εταιρία να μετέχει σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος δήθεν διενεργείται και αξιολογείται από εξαμελή επιτροπή στην οποία μετέχουν ως μέλη δύο υπάλληλοι «υφισταμένοι του συζύγου μου, Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών».

Το προαναφερόμενο κείμενο είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου, κατάφωρα ψευδές και κακόβουλο και η αναλήθειά του τελεί προδήλως εν γνώσει υμών, που επιτρέψατε τη δημοσίευσή του, καθώς και εν γνώσει του συντάκτη του, αφού αποτελεί εξ ολοκλήρου κακόβουλη επινόηση και είναι χαλκευμένο.

2. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού στον οποίο αναφέρεται το δημοσίευμά σας δεν περιλαμβάνει ούτε έναν υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών όπως ψευδώς και κακόβουλα ισχυρίζεστε και επομένως η εταιρία στην οποία εργάζομαι είναι αυτόδηλο ότι δεν «κρίνεται αν θα κερδίσει τον διαγωνισμό από υφισταμένους του συζύγου μου, Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών», όπως επίσης ψευδώς αναφέρεται στο παραπάνω.

Σημειωτέον ότι οι ιδιότητες των μελών της Επιτροπής προκύπτουν από την Υπουργική Απόφαση συγκρότησής της, δηλαδή από δημόσιο έγγραφο, ευχερώς προσιτό σε σας ώστε να διαπιστώσετε την αλήθεια, και είναι γνωστές -πέραν των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού- και σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό από τις δημόσιες διαδικασίες διενέργειάς του.

3. Επειδή με τους βλαπτικούς και υποβολιμαίους παραπάνω ισχυρισμούς επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου ως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ενεργούμε με αδιαφανή τρόπο που απάδει τόσο σε ευσυνείδητο επαγγελματία όσο και σε δημόσιο λειτουργό. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, των επιδιώξεων είναι οι λεκτικές αποστροφές του δημοσιεύματος περί της «γυναίκας του Καίσαρα» και της «γυναίκας του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών».

Επειδή είναι αυτόδηλο ότι με την προαναφερόμενη ανάρτηση του δημοσιεύματος επιδιώκεται η σπίλωση του προσώπου μου καθώς και αυτού του συζύγου μου, η διοχέτευση στα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ισχυρισμών ως δήθεν «είδησης» για τη μεγιστοποίηση της προσβολής αλλά και ταυτόχρονα η αθέμιτη και παράνομη άσκηση επιρροής στη διαδικασία του διενεργούμενου διαγωνισμού και ο εκφοβισμός των προσώπων που συγκροτούν την Επιτροπή Διενέργειας αυτού με στόχο τη δυσμενή μεταχείριση της εταιρίας στην οποία εργάζομαι.

Επειδή η δραστηριότητα τόσο εμού ατομικά όσο και της εταιρίας όπου εργάζομαι είναι νόμιμη και διαφανής και ουδέποτε συνδέθηκε με αθέμιτη πολιτική εύνοια οποιουδήποτε πολιτικού παράγοντα. Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά τόσο σε σας και την εφημερίδα σας όσο και στην ελληνική αγορά εν γένει.

Επειδή κατά παράβαση του νόμου και των συναλλακτικών υποχρεώσεων του Τύπου επιτρέψατε τη δημοσίευση του παραπάνω και συμπράξατε στην εκπλήρωση των παράνομων σκοπών του.

Επειδή επιπλέον με την παραπάνω δημοσίευση κατά πρόδηλη παράβαση του νόμου 2472/1997 «για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» όπως ισχύει, έχει λάβει χώρα παράνομη επεξεργασία προσωπικών μου δεδομένων, δηλαδή δημοσιοποιείται δεδομένο του προσωπικού και οικογενειακού μου βίου.

Για τους λόγους αυτούς διαμαρτύρομαι για την παραπάνω άδικη και παράνομη συμπεριφορά σας που θίγει κατάφωρα και ανεπίτρεπτα την τιμή και την υπολήψή μου και προσβάλλει την προσωπικότητά μου".


*** Η απάντηση του «Χαμαιλέοντα»:

Πράγματι, τα δύο από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του συγκεκριμένου έργου του Υπ.
Πολιτισμού και Τουρισμού στα οποία και αναφερόμασταν, αν και ήταν στελέχη του παλαιού ΥΠΕΘΟ (νυν Οικονομικών), μετά την ανακατανομή αρμοδιοτήτων από τη νέα κυβέρνηση και την αλλαγή της επωνυμίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (με τη δημοσίευση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος) σε υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τυπικά δεν έχουν καμία σχέση με το Υπ. Οικονομικών, μέρους του οποίου προΐσταται ως γενικός γραμματέας ο κ. Πλασκοβίτης.

Άλλωστε, η Αρχή Πληρωμής στην οποία προΐσταται ένα εκ των μελών της Επιτροπής παλαιότερα ανήκε στο ΥΠΕΘΟ (νυν Οικονομικών).

Η ουσία όμως του σχολίου μας, που ίσως δεν εκφράστηκε σωστά, δεν αφορούσε σε κάποια άμεση σχέση «υφισταμένου - προϊσταμένου» με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών (άλλωστε και ως υπάλληλοι του Οικονομικών, θα μπορούσαν να είναι σε διεύθυνση που να μην υπάγεται απευθείας στον συγκεκριμένο γραμματέα), αλλά στο γεγονός ότι στελέχη υπουργείου καλούνται να αξιολογήσουν εταιρία στην οποία διευθύντρια είναι η σύζυγος κυβερνητικού στελέχους με θέση γενικού γραμματέα σε υπουργείο της κυβέρνησης.

Γι' αυτό άλλωστε δεν θέσαμε κανένα θέμα «νομιμότητας». Είπαμε απλώς ότι, σε μια περίοδο όπου η χώρα μαστίζεται από απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών και από σχεδόν διαρκή αναφορά σε διαφόρων ειδών σκάνδαλα, «η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο οφείλει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια», εννοώντας ότι στα μάτια της κοινής γνώμης, καλώς ή κακώς, δημιουργούνται ερωτήματα και εντυπώσεις, που αν μη τι άλλο ενδεχομένως να θέτουν θέματα «ηθικής τάξεως» για την κυβέρνηση (και όχι για την κ. Καραγιάννη ή την εταιρία της) στα μάτια αυτής της κοινής γνώμης. Εξ ου και ο τίτλος μας περί διαγωνισμού που σηκώνει «πολλή κουβέντα».

Αυτή, εξάλλου, η οπτική γωνία αναδείχτηκε παλαιότερα περίτρανα με το περίφημο πλέον δίλημμα περί «νόμιμου και ηθικού», επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εταιρία Planet A.E., ως εταιρία συμβούλων διεκδικεί την ανάδειξή της σε Σύμβουλο Τεχνικής Υποστήριξης του Υπουργείου Πολιτισμού, για έργα Πολιτισμού στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για την καταλληλότητα ή μη της συγκεκριμένης εταιρίας, ούτε υπαινισσόμαστε ότι η ίδια η κ. Καραγιάννη και ο σύζυγός της γενικός γραμματέας πράττουν φαυλότητες. Θέσαμε όμως το θέμα των εντυπώσεων που δημιουργούνται στην κοινή γνώμη.

Υ.Γ.: Ο «Χαμαιλέοντας» δεν είναι ιστοσελίδα, αλλά ονομασία στήλης, συνεπώς δεν διαθέτει ταυτότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v