Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2010

ΟΠΑΠ: Απάντηση Σπανουδάκη για... Intralot TV

ΟΠΑΠ: Απάντηση Σπανουδάκη για... Intralot TV
Από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Ι. Σπανουδάκη λάβαμε επιστολή - απάντηση στο προχθεσινό σχόλιο του Χαμαιλέοντα με τίτλο «ΟΠΑΠ ΤV: "Σόι πάει το βασίλειο" της Ιntralot!», την οποία και παραθέτουμε αυτούσια:

«Στη σημερινή ιστοσελίδα του Euro2day (20/10/2010), στη στήλη των blogs, ο συντάκτης ο οποίος υπογράφει ως "Ο χαμαιλέων της αγοράς" αναφέρεται στην προετοιμασία της ΟΠΑΠ TV, υποστηρίζοντας ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. "έχει αναθέσει τη συγκεκριμένη δουλειά σε κάποια εταιρία της Intralot ονόματι Vermantia Media Group ΕΠΕ" και συνεχίζει ασκώντας αυστηρή, πλην όμως παραπλανητική κριτική στην ΟΠΑΠ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμώ να σας υπενθυμίσω τα εξής:

Η Intralot, με βάση την υπογραφείσα προσφάτως επέκταση της σύμβασής της με την ΟΠΑΠ κατά ένα έτος, ανέλαβε τη δέσμευση -μεταξύ άλλων- να σχεδιάσει, να οργανώσει και να λειτουργήσει έναν τηλεοπτικό σταθμό, το πρόγραμμα του οποίου θα μεταδίδεται δορυφορικά αποκλειστικά στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ.

Το κόστος δημιουργίας του καναλιού, του προσωπικού το οποίο απαιτείται και του τηλεοπτικού προγράμματος βαρύνει εξ ολοκλήρου την Intralot. Κατά συνέπεια, ο τρόπος και οι συντελεστές με τους οποίους θα υλοποιήσει η Intralot την υποχρέωσή της είναι ζήτημα που αφορά την ίδια και όχι την ΟΠΑΠ.

Η ΟΠΑΠ διατηρεί ακέραιο το δικαίωμά της να εγκρίνει ή όχι τα πρόσωπα τα οποία θα συντάσσουν και θα παρουσιάζουν το πρόγραμμα, το περιεχόμενο των προγραμμάτων και την αρτιότητα της εκπομπής.

Όλα αυτά τα είχαμε ανακοινώσει με την υπογραφή της παράτασης της σύμβασης, μαζί με μια σειρά πρόσθετες δεσμεύσεις της Intralot (νέα portals της ΟΠΑΠ, 20.000 νέες τηλεοράσεις στα πρακτορεία κ.λπ.), οι οποίες εντάχθηκαν στη σύμβαση, η οποία -όπως θυμάστε- ήταν σημαντικά μικρότερου τιμήματος απ’ την αντίστοιχη η οποία ίσχυε έως το καλοκαίρι.
Κατόπιν και αυτής της ενημέρωσής σας, θεωρώ αυτονόητο ότι θα θελήσετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια, την οποία είτε δεν γνώριζε ο συντάκτης του κειμένου είτε σκοπίμως παρέβλεψε».


Η απάντηση του Χαμαιλέοντα:


Η πληροφορία ότι η δουλειά ανατέθηκε στη Vermantia Media Group ΕΠΕ εμφανίστηκε σε ιστοσελίδα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ στις 18/10/2010 (http://bit.ly/bYSpss) όπως και αλλαχού αυτές τις μέρες στο Διαδίκτυο.

Η παράταση της σύμβασης με την Intralot, όπως γνωρίζει κάλλιστα ο κ. Σπανουδάκης, ουδέποτε είδε τα φώτα της δημοσιότητας, παρά τις εξαγγελίες περί διαφάνειας, και η διοίκηση του ΟΠΑΠ περιορίστηκε στο να ανακοινώσει τα βασικά της σημεία αφήνοντας τις λεπτομέρειές της στη... φαντασία των πολιτών!

«Το κόστος δημιουργίας του καναλιού, του προσωπικού το οποίο απαιτείται και του τηλεοπτικού προγράμματος βαρύνει εξ ολοκλήρου την Intralot», λέτε στην επιστολή σας.

Καλά, δωρεάν τα παραχωρεί όλα αυτά η Intralot; θ’ αναρωτηθεί εύλογα ο αναγνώστης. Ή είναι μέρος της αμοιβής που εξασφάλισε με ανάθεση η Intralot από τον ΟΠΑΠ (δηλαδή μέρος του δημoσίου πλούτου); Σ’ αυτήν την περίπτωση αναφέρθηκε ο Χαμαιλέοντας όταν υπαινίχθηκε την απουσία διαγωνισμού που θα εξασφάλιζε τυχόν καλύτερο τίμημα για τον ΟΠΑΠ και ενδεχομένως, μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας, τεχνολογικώς υπέρτερη τηλεόραση.

Εν πάση περιπτώσει, εφόσον ΔΕΝ γνωρίζατε την ύπαρξη της Vermantia και τους οικογενειακούς της «δεσμούς» με την Intralot, τότε το θέμα των εξηγήσεων βαρύνει αποκλειστικά και μόνον την εισηγμένη και πολυβραβευμένη(!) Intralot και σε σας επαφίεται η κοινή γνώμη για τη δημοσιοποίηση των όρων του Συμφωνητικού Επέκτασης με την Intralot, ώστε να ενισχυθεί η διαφάνεια στα δημόσια πράγματα...

Υ.Γ.: Να πούμε ότι η Vermantia δεν πρέπει να είναι τυχαία εταιρία. Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό του ΟΔΙΕ (Ιπποδρομίες) όπου θα κάνει, λέει, τα ίδια πράγματα με τον ΟΠΑΠ.

Και στον ΟΔΙΕ, όπως και στον ΟΠΑΠ, προΐσταται ο ίδιος υπουργός (Γερουλάνος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v