Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2010

Δημοτικές εκλογές: Ξέρετε πως θα ψηφίσετε;

Δημοτικές εκλογές: Ξέρετε πως θα ψηφίσετε;
Mε τόσο μελάνι που έχει χυθεί για τη σημασία των δημοτικών εκλογών σε ότι αφορά τη συνέχεια της… διακυβέρνησης της χώρας-και την αποδοχή ή όχι του μνημονίου από την κοινή γνώμη, σχεδόν … απαρατήρητη έχει περάσει η όχι και τόσο απλή διαδικασία της ίδιας της ψηφοφορίας, ιδιαίτερα σε μεγάλους Δήμους όπως αυτός των Αθηνών.

Για το λόγο αυτό κι επειδή τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος του κ. Κακλαμάνη στην πρώτη εκλογική περιφέρεια, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, (σύζυγος του προέδρου του ΣΜΕΧΑ Αλέξανδρου Μωραϊτάκη) , μεθοδική και οργανωμένη ως συνήθως, έσπευσε να ενημερώσει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους της, και «επί της διαδικασίας».

Από εκεί … αλιεύσαμε- και σας ενημερώνουμε σχετικά:

Σημειώστε λοιπόν ότι , ο Δήμος Αθηναίων έχει χωριστεί σε επτά εκλογικές περιφέρειες όπως μετονομάστηκαν τα επτά διαμερίσματα. Ο ψηφοφόρος έχει το δικαίωμα να βάλει μέχρι τρεις σταυρούς στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στην εκλογική του περιφέρεια, με εξαίρεση την 3η όπου λόγω μικρού πληθυσμού μπορεί ο ψηφοφόρος να βάλει μέχρι ένα σταυρό.

Όμως ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον κάθε δημότη να βάλει επίσης και ένα σταυρό σε ένα μόνο υποψήφιο από τις υπόλοιπες έξι εκλογικές περιφέρειες.

Προσέξτε τώρα, τα επτά ψηφοδέλτια της κάθε εκλογικής περιφέρειας είναι διαφορετικά. Τα ψηφοδέλτια χωρίζονται σε 3 τμήματα.

Ι) Στο πρώτο τμήμα γράφονται οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της κάθε περιφέρειας με τίτλο : «Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας Χ Δημοτικής Κοινότητας (Μέχρι 3 σταυρούς προτίμησης, ανάλογα με την περιφέρεια όπως προείπαμε)».

ΙΙ) Στο δεύτερο τμήμα κάτω από τα ονόματα των υποψηφίων της περιφέρειας γράφεται ο τίτλος : «Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λοιπών Εκλογικών Περιφερειών ( όπου μπορεί να μπει μέχρι ένας (1) σταυρός προτίμησης)». Εκεί γράφονται όλα τα ονόματα των υποψηφίων εκτός της περιφέρειας στην οποία ψηφίζει ο ψηφοφόρος.

ΙΙΙ) Στο τρίτο και τελευταίο τμήμα του ψηφοδελτίου αναφέρεται: «Υποψήφιοι Σύμβουλοι Χ Δημοτικής Κοινότητας» (Μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης)». Εκεί γράφονται ονόματα των υποψηφίων Διαμερισματικών συμβούλων (νυν συμβούλων δημοτικής κοινότητας).

ΥΓ: Και αφού γράφουμε για εκλογές να σας αναφέρουμε ότι ένας συνάδελφός μας που ανήκει στη δημοσιογραφική ομάδα του Euro2day, ο Φάνης Γαβρινιώτης, «κατεβαίνει» ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γ. Δημαρά.

Ο Φάνης είναι νέος, ικανός και κυρίως ηθικός και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v