Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2010

Σφηνάκια για Πειραιώς, ΕΤΕ και Eurobank

Σφηνάκια για Πειραιώς, ΕΤΕ και Eurobank
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στον τίτλο της Πειραιώς επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον της αναθεώρησης των δεικτών MSCI για την ελληνική αγορά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Λόγω της υποβάθμισής της στους δείκτες MSCI βγήκαν αναγκαστικές πωλήσεις από παθητικής διαχείρισης χαρτοφυλάκια.

Πωλήσεις που συγκεντρώθηκαν κατά τις δημοπρασίες, με αποτέλεσμα μέσα σε μερικά λεπτά να αλλάξουν περίπου 18 εκατομμύρια μετοχές και η τιμή της μετοχής να υποχωρήσει στα 2,75 ευρώ (ενδοσυνεδριακό χαμηλό και κλείσιμο).

Λογικά, ουρά πωλήσεων θα υπάρχει και σήμερα…


ΕΤΕ - Finansbank: Η ανάκαμψη της τουρκικής οικονομίας είχε ως αποτέλεσμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Finansbank να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με αυτά του τέλους του 2009 (5,7%).

Ταυτόχρονα, όμως, η Finansbank εμφάνισε, στο γ΄ τρίμηνο, υψηλή ανακτησιμότητα επισφαλών δανείων, με αποτέλεσμα οι προβλέψεις της στο γ΄ τρίμηνο να μειωθούν κατά 20% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Βέβαια, η Finansbank διαθέτει συντελεστή κάλυψης μη εξυπηρετούμενων δανείων 75%, όταν ο όμιλος της Εθνικής έχει αντίστοιχο δείκτη στο 55%.


EUROBANK: Κατά 150 μονάδες βάσης θα ενισχυθεί ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων (Core Tier 1) του ομίλου Eurobank, όπως εκτίμησε η διοίκησή του, μετά την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της Polbank και την απορρόφηση της Δίας ΑΕΕΧ.

Κατά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, επανέλαβε ότι χάρη στις παραπάνω κινήσεις η Eurobank δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v