Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2010

Sprider: Στο... μέσον της καταιγίδας

Sprider: Στο... μέσον της καταιγίδας
Νέα πτώση στις πωλήσεις, παρά την αύξηση του αριθμού των καταστημάτων της, προβλέπει η Alpha Finance για τη Sprider μέσα στο 2011.

Ο εισηγμένος όμιλος θα κλείσει φέτος με μείωση του κύκλου εργασιών και με σημαντικές ζημίες (γύρω στα 10 εκατ., σύμφωνα με τον ίδιο χρηματιστηριακό οίκο), ωστόσο η χρονιά δεν θα είναι και τόσο κακή όσο αρχικά φαίνεται. Και αυτό γιατί ένα μέρος των εξόδων είναι μη επαναλαμβανόμενο (μετακινήσεις καταστημάτων με στόχο το «ψαλίδισμα» των ενοικίων), ενώ οι ταμειακές ροές δεν ήταν αρνητικές, παρά τις νέες επενδύσεις που υλοποιήθηκαν.

Η νέα χρονιά, όμως, φαίνεται να ξεκινά με περισσότερες προκλήσεις όχι μόνο για τη Sprider αλλά και για την οικονομία γενικότερα. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πτώση του κύκλου εργασιών, για ακόμη μεγαλύτερη ποσοστιαία υποχώρηση στις συγκρίσιμες πωλήσεις (like for like) και για μεγαλύτερες δαπάνες εξαιτίας των περισσότερων σε αριθμό καταστημάτων.

Όσο για τις ταμειακές ροές, αναμένεται να διευρύνουν τον καθαρό δανεισμό κατά περίπου 13 εκατ. ευρώ, από τα 39 στα 52 εκατ. ευρώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v