Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2004

Καλοκαιρινή… δικαίωση έστω και με ”πικρή γεύση”

”Δικαιωμένος” από τις εξελίξεις έκλεισε την περίοδο των διακοπών του ο ”Χαμαιλέων”, παρότι, δεδομένου του χαρακτήρα των όσων έγιναν, η δικαίωση δεν συνοδεύεται από αίσθημα χαράς.

Από πολύ καιρό η στήλη επέμενε ότι στην αγορά μας επικρατεί μία ”εικονική” πραγματικότητα, είτε αυτό αφορούσε σε περιπτώσεις όπως της Domus AEEX, που τιμωρήθηκε εν τέλει με αυστηρότητα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, είτε στον τρόπο δραστηριότητας και στη βιωσιμότητα πολλών χρηματιστηριακών εταιριών, είτε στις υποχρεώσεις και τα θαλασσοδάνεια, στη ”μαγική εικόνα” αρκετών εισηγμένων.

Από καιρό η στήλη επέμενε ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα το χρηματιστήριο δεν προσελκύει επενδυτές, φυτοζωεί και μοιραία τρώει τις σάρκες του. Εμείς κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου έγκαιρα, όχι μόνον στο euro2day, αλλά και στον ”ΜΕΤΟΧΟ”, για όσα τελικώς συνέβησαν και συμβαίνουν.

Μόλις προχθές επαγγελματίας του χώρου (που τον έχει εγκαταλείψει περιοριζόμενος σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες) έλεγε χαρακτηριστικά σε παρέα ότι σε αυτή την αγορά ένας απλός επαγγελματίας χωρίς ισχυρές πολιτικοοικονομικές διασυνδέσεις απλώς δεν μπορεί να κερδίσει παρά μόνον με… κόλπα.

Ίσως η δήλωση αυτή να έχει μια ισχυρή δόση πίκρας και ως εκ τούτου υπερβολής.

Απεικονίζει όμως ένα αίσθημα απογοήτευσης, που βεβαίως δεν περιορίζεται μόνον σε ορισμένους επαγγελματίες, αλλά επηρεάζει τους περισσότερους ιδιώτες.

Κι αν το αίσθημα αυτό δεν αλλάξει, άσπρη μέρα θα βλέπουμε μόνο όταν…χιονίζει στην αγορά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v