Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 21 2011

ΑΕΚ: Ο έλεγχος της BDO και τα "μαγειρέματα"

ΑΕΚ: Ο έλεγχος της BDO και τα μαγειρέματα
Χαμός γίνεται τις τελευταίες μέρες στην ποδοσφαιρική πιάτσα, μετά την δημοσιοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΚ και τη μυρωδιά διαφόρων «μαγειρεμάτων» που αναδύεται.

Ο οποίος έλεγχος δεν περιλαμβάνει τελικό πόρισμα για τη περίοδο 2005-09, για τυχόν παραλείψεις ή διαχειριστικές ατασθαλίες.

Ο λόγος είναι ότι λείπει, σύμφωνα με την BDO, εταιρία που διενήργησε τον έλεγχο, το μεγαλύτερο μέρος των αναλυτικών καθολικών λογαριασμών, όπως επίσης και το βιβλίο των απογραφών και των ισολογισμών των χρήσεων 2005 και 2006.

Και λείπει επειδή, σύμφωνα με τη BDO, ο τότε λογιστής -προσωπικός λογιστής του κ. Ντέμη Νικολαΐδη- δεν παρέδωσε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά!

Από το ανάγνωσμα των 115 σελίδων του ελέγχου, πέραν της προφανούς σπατάλης χωρίς παραστατικά και αποδείξεις, καταδεικνύεται πως λειτουργεί το ο θαυμαστός κόσμος του ποδοσφαίρου.

Ενδιαφέρον έχει για παράδειγμα ότι κάποιος ποδοσφαιριστής Δαρσίνος αποκτήθηκε το 2008 έναντι €13.075, όμως ο ατζέντης του, κ. Χατζηιωάννου έλαβε αμοιβή ύψους €35.000.

Ακόμα πιο «περίεργες» είναι οι συνθήκες μεταγραφής του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Ismael Blanco. Ενώ είχε συμφωνηθεί ο δανεισμός του το 2008 από την ομάδα Atletico Colon Club de Santa Fe, τελικά τα χρήματα ($575.000) κατέληξαν σε λογαριασμό της Alhec Tours SA, μιας εταιρίας παροχής τουριστικών υπηρεσιών, αγοραπωλησίας νομισμάτων και μεταφοράς κεφαλαίων.

Εν τέλει, ο διαχειριστικός έλεγχος εκθέτει πρώτα από όλα τους διάφορους μεσάζοντες και μάνατζερ και είναι σίγουρο ότι δίνει μεγάλη τροφή στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του κράτους να ψάξει ονόματα και εταιρείες.

Επιπλέον όμως, η εικόνα …μπακάλικου που δίνεται προς τα έξω για την ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μπορεί παρά να θλίβει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς της ομάδας, που παρά τα 17 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα συνεχίζουν να «βάζουν πλάτη»

Υ.Γ: Ήδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών., η κ. Αφροδίτη Ράικου ζήτησε από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος να ξεκινήσει έλεγχο στην ΠΑΕ για τυχόν παραβάσεις και άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v