Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2011

ΔΙΑΣ: «Παρεξηγήσεις» για τη σχέση ανταλλαγής;

ΔΙΑΣ: «Παρεξηγήσεις» για τη σχέση ανταλλαγής;
Εκνευρισμένοι ήταν χθες αρκετοί μικρομέτοχοι στη συνέλευση της ΔΙΑΣ, καθώς περίμεναν κάποια ενημέρωση για το ενδεχόμενο βελτίωσης στη σχέση ανταλλαγής για την απορρόφηση της εταιρίας από την EFG Eurobank, χωρίς να ικανοποιηθούν.

Κι αυτό ίσως παρεξηγήθηκε.

Ωστόσο, απάντηση δεν θα μπορούσαν έτσι κι αλλιώς να λάβουν από «επίσημα χείλη», αφού, νομικά τουλάχιστον, η διοίκηση της ΔΙΑΣ δεν δικαιούται να μιλάει για το τι θα κάνει, ή δεν θα κάνει, η διοίκηση μιας άλλης εταιρίας.

Υπήρξε όμως μία άλλη κίνηση που μάλλον έχει σημασία.

Ο βασικός μέτοχος της EFG Eurobank ήταν αυτός που προκάλεσε την αναβολή της συνέλευσης της τράπεζας, προκειμένου η επανάληψή της να συμπέσει χρονικά με την εξ αναβολής συνέλευση της ΔΙΑΣ.

Κι αυτό, λένε αρμόδιες πηγές στη στήλη, έγινε για να ληφθούν οι αποφάσεις των δύο εταιριών κάτω από ακριβώς τις ίδιες χρονικές συνθήκες, με δεδομένο και το ότι οι αποτιμήσεις μεταβάλλονται καθημερινά.

Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά τους μετόχους της ΔΙΑΣ το «καλό» είναι πως η αξία της, κάθε μέρα, είναι δεδομένη και απολύτως μετρήσιμη. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι στην περίπτωση λύσης και εκκαθάρισης οι μέτοχοι θα λάμβαναν την αξία της ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της, μείον τα έξοδα της διαδικασίας εκκαθάρισης.

Από αυτήν την πλευρά, λοιπόν, τα… «κουκιά» είναι μετρημένα, ή πιο ορθά είναι μετρήσιμα, επί ημερησίας βάσης. Κι αυτό το αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος «κοινός νους».

Κατά τα λοιπά… οψόμεθα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v