Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2011

Πώς χάσαμε τον Λουκά και βρήκαμε τον Μπομπ!

Πώς χάσαμε τον Λουκά και βρήκαμε τον Μπομπ!
Όλο και περισσότερο χρόνο στις ΗΠΑ περνάει πλέον ο Λουκάς Παπαδήμος. Μετά την τρίτη απόρριψη της πρότασης από τον πρωθυπουργό (τα Χριστούγεννα) για να αναλάβει πιο εμφανή ρόλο, ο πρώην αντιπρόεδρος ξεκίνησε τις διαλέξεις ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Συνεχίζει ωστόσο να προσφέρει τις συμβουλές του έστω και εκ του μακρόθεν και πραγματοποιεί συζητήσεις με ξένους αξιωματούχους για το μέλλον του ελληνικού δημοσίου χρέους. Μέχρι εκεί όμως. Άλλωστε, το κοστούμι του καθηγητή του πάει καλύτερα.

Εν τω μεταξύ, την πρώτη επίσημη εμφάνισή του θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο επικεφαλής επιτηρητής του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα (σε συνέδριο της ΤτΕ).

Παρά το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας από το καλοκαίρι, κρατά χαμηλούς τόνους.

Ο τίτλος του είναι «μόνιμος απεσταλμένος του ΔΝΤ» στη χώρα μας, που επιβλέπει τα πάντα και τα μεταφέρει στον Ντομινίκ Στρος Καν. Δηλαδή είναι προϊστάμενος του Πολ Τόμσεν, που είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο... Mr blue eyes.

Πάντως, να σας πούμε ότι ο κ. Τράα έχει ήδη δικτυωθεί και συναντιέται συχνά με την ηγεσία της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, με την αντιπολίτευση, με τον επιχειρηματικό κόσμο και βεβαίως με εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v