Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2011

Κατασκευές: Στο ντουλάπι τα σχέδια εξωστρέφειας!

Κατασκευές: Στο ντουλάπι τα σχέδια εξωστρέφειας!
Και εκεί όπου αναζητούσαν έργα και projects στις αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου για να αντιμετωπίσουν τη δραματική συρρίκνωση του κατασκευαστικού αντικειμένου στην Ελλάδα, ήρθαν οι λαϊκές εξεγέρσεις κατά των τοπικών καθεστώτων για να ανατρέψουν πλήρως τα σχέδια εξωστρέφειας των τεχνικών εταιριών, που πλέον βρίσκονται στο... έλεος της εσωτερικής αγοράς.

Παράγοντες του κλάδου θεωρούν ότι η αναστάτωση, η οποία επικρατεί στη γεωγραφική αυτή περιοχή και απειλεί να συμπαρασύρει στη δίνη της ακόμη και κράτη που σήμερα δείχνουν σταθερά, δεν επιτρέπει στο εξής ούτε σκέψη για την ανάληψη έργων στους μέχρι πρόσφατα κατασκευαστικούς «παραδείσους».

Έτσι, τόσο οι εταιρίες οι οποίες έχουν ήδη παρουσία στα αραβικά κράτη όσο και εκείνες που άρχισαν τα τελευταία χρόνια να διερευνούν τις συγκεκριμένες αγορές αναθεωρούν τους σχεδιασμούς τους και στρέφουν αναγκαστικά εκ νέου την προσοχή τους στην Ελλάδα και στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Βέβαια, ο τομέας των έργων υποδομής συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, ωστόσο οι κατασκευαστές θέλουν να ελπίζουν πως σταδιακά αυτά θα ξεπεραστούν.

Άλλωστε, δεν φαίνεται να έχουν πλέον άλλη επιλογή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v