Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2011

Σφηνάκια για Alpha, ΗSBC, παρουσιάσεις τραπεζών

Σφηνάκια για Alpha, ΗSBC, παρουσιάσεις τραπεζών
ALPHA BANK: Διαβάζοντας τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της Alpha Bank πέσαμε πάνω στην εξής σημείωση:

«Η Alpha Bank βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση να εναρμονιστεί με τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ, με ενδεχόμενη μικρή επιβάρυνση στον δείκτη Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων».

Και εξηγεί παρακάτω πως η επιβάρυνση εκτιμάται ότι θα είναι μικρή λόγω των ελάχιστων ποσών υπεραξίας και άυλων στοιχείων που περιλαμβάνονται στην κεφαλαιακή βάση της τράπεζας.

Η παραπάνω υποσημείωση έχει τη σημασία της, καθώς τα νέα τεστ κοπώσεως θα μετρήσουν τα βασικά κύρια ίδια κεφάλαια. Με κριτήρια περίπου αντίστοιχα της Βασιλείας ΙΙΙ.

Όπως σημασία έχει ότι η Alpha βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Προφανώς έναντι όλων όσοι διαδίδουν ή υπονοούν τα αντίθετα, να συμπληρώσουμε εμείς.

HSBC: «Μαχαίρι» από το Λονδίνο ακούμε ότι έπεσε στο τμήμα ανάλυσης της HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή.

Τρεις από τους πέντε αναλυτές της χρηματιστηριακής, μεταξύ των οποίων και η επικεφαλής της ανάλυσης κ. Ι. Τελιούδη, απολύθηκαν στο πλαίσιο περικοπών που αποφασίστηκαν κεντρικά από το Λονδίνο.

Η HSBC είχε προχωρήσει προ μηνών σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στον τομέα ανάλυσης, υπάγοντας τα περιφερειακά τμήματα απευθείας στο κεντρικό τμήμα ανάλυσης.

Το δεύτερο βήμα της αναδιάρθρωσης ήταν οι προχθεσινές απολύσεις σε σειρά τμημάτων ανάλυσης ανά την Ευρώπη και βεβαίως στα κεντρικά.

Προφανώς στο Λονδίνο δεν μέτρησαν την επίπτωση που θα έχει στο prestige της HSBC το ότι μένει με 2 μόλις αναλυτές για την Ελλάδα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Παρουσιάσεις: Μπαράζ παρουσιάσεων πραγματοποίησαν ή πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες στο Λονδίνο οι μεγάλες ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Στελέχη των Εθνικής, Eurobank, Marfin Popular Bank βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα παρουσιάζοντας στους επενδυτές τους τα αποτελέσματα και τις προοπτικές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v