Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2011

Euromedica: Ο ορκωτός και το μαχαίρι στα ακίνητα

Euromedica: Ο ορκωτός και το μαχαίρι στα ακίνητα
Βίαιο μαχαίρι στην αξία των ιδιόκτητων ακινήτων του ομίλου Euromedica μπήκε στο τελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς.

Ο όμιλος είδε την εύλογη αξία των ακινήτων του να μειώνεται κατά 49,3 εκατ. ευρώ, επηρεάζοντας την καθαρή του θέση και εν μέρει τα αποτελέσματα του 2010.

Η επανεκτίμηση κρίθηκε, όπως ακούμε, απαραίτητη από τον ορκωτό λόγω της σημαντικής μείωσης τιμών στα επαγγελματικά ακίνητα.

Και επειδή η Euromedica είχε εγγράψει υπεραξίες, τα προηγούμενα χρόνια, αναπροσαρμόζοντας ανοδικά την εύλογη αξία ακινήτων της, το «ξεφούσκωμα» ήταν απαραίτητο.

Από τον έλεγχο, λοιπόν, που διενήργησαν ανεξάρτητοι εκτιμητές προέκυψε υποαξία 38,2 εκατ. ευρώ για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα καθώς και 11,09 εκατ. ευρώ για μεμονωμένα ακίνητα.

Ο όμιλος αναγκάστηκε να προχωρήσει στις σχετικές απομειώσεις, επιβαρύνοντας την καθαρή του θέση κατά 32,5 εκατ. ευρώ (μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας) και τα αποτελέσματα χρήσης 2010 κατά 11,09 εκατ. ευρώ.

Πολλά τα λεφτά, ενώ και η έμμεση επίπτωση είναι σημαντική μια και επί αρκετών ακινήτων του ομίλου έχουν εγγραφεί υποθήκες από τις πιστώτριες τράπεζες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v