Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2004

H ”απογραφή”, η υποβάθμιση τα ομόλογα και το... ΧΑ

Δεδομένη θεωρείται πλέον από ξένους οίκους η πιστοληπτική υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, κατόπιν των αποκαλύψεων που έφερε στο φως η κυβερνητική ”απογραφή” για το χρέος και το έλλειμμα, η οποία έφτασε έως και την αναθεώρηση των μεγεθών για το έτος 2000 προς το-πολύ- χειρότερο.

Χαρακτηριστικό είναι χθεσινό σχόλιο του πρακτορείου Dow Jones, το οποίο επικαλούμενο ξένη τράπεζα αναφέρει ότι ”θα υπάρχει σταδιακό underperformance στα ελληνικά ομόλογα ΕΩΣ ΟΤΟΥ πραγματοποιηθεί η μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας”.

Στο ίδιο σχόλιο, μάλιστα, προστίθεται ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις (χθεσινές) η διαδικασία υποβάθμισης αναμένεται να επιταχυνθεί!

Ολα αυτά σημαίνουν -εν ολίγοις- ότι η πορεία των τιμών στα ελληνικά ομόλογα κατά το επόμενο διάστημα μάλλον δεν θα είναι και τόσο καλή.

Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι επιτοκιακές αποδόσεις τους,

το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι το ”ασφάλιστρο κινδύνου” για την αγορά ελληνικών μετοχών μάλλον θα ανέβει, ασκώντας ενδεχομένως πιέσεις στις αποτιμήσεις των μετοχών που προτιμούν οι μεγάλοι επενδυτές...

Ας έχουμε λοιπόν το νου μας για τίποτα δυσάρεστες και ξαφνικές εκπλήξεις!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v