Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 2 2011

Ανοίγει ο κύκλος των συνενώσεων στα ΜΜΕ!

Ανοίγει ο κύκλος των συνενώσεων στα ΜΜΕ!
Ο κλάδος των ΜΜΕ είναι από τους πιο ταλαιπωρημένους της κρίσης - το παράδειγμα του Alter είναι άκρως χαρακτηριστικό και όχι το μόνο.

Με δεδομένα πως η γενική ανάκαμψη (όποτε και... αν έρθει) θα τον αγγίξει με χρονική καθυστέρηση και ότι κάποιες εταιρίες βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, μερικοί πιστεύουν ότι η λύση είναι να διεκδικήσουν τα «φιλέτα» της αγοράς και να κερδίσουν τουλάχιστον χρόνο.

Έτσι, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί κοντά δύο όμιλοι των ΜΜΕ (που ξέρουν από... Σοφοκλέους, ο ένας ως νυν κι ο άλλος ως τέως) και διαπραγματεύονται συμφωνία-«μαμούθ» (για τα δεδομένα του περιοδικού Τύπου).

Ο υποψήφιος αγοραστής ζητά το 80%, ο υποψήφιος αγοραζόμενος επιμένει να κρατήσει το 33% (μη χάσουμε και τελείως τον έλεγχο!) και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Ο αγοραστής ποντάρει στο γεγονός πως η εταιρία-στόχος έχει μεγάλες υποχρεώσεις και κεσάτια στο ταμείο, ενώ ο στόχος ποντάρει στο δυνατό του όνομα και στους τίτλους που έχει.

Τι λένε, όμως, οι τράπεζες; Ο... γαμπρός έχει τη στήριξή τους, αφού η εταιρία του βρίσκεται σε συγκριτικά καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι οι υπόλοιποι του κλάδου (επίσης, έχει και τη στήριξη των βασικών του μετόχων, οι οποίοι θέλουν επιθετική πολιτική και έργα).

Η... νύφη, απ’ την άλλη, πιέζεται πανταχόθεν: η βασική πιστώτρια τράπεζα ξέρει πως σύντομα και πάλι θα πρέπει να ρίξει (πολλά) χρήματα για να βγουν οι πανάκριβες εκδόσεις του... εκλεκτού της και... δεν θέλει.

Ανεξάρτητα από το αν θα γίνει ο συγκεκριμένος γάμος, αυτό είναι ένα έργο που θα δούμε πολλές φορές στα ΜΜΕ το επόμενο διάστημα. Κι όχι γιατί θέλουν οι γαμπροί και οι νύφες, αλλά διότι επείγονται να ξεμπερδεύουν οι... κουμπάροι-τράπεζες...

Υ.Γ. Προφανώς το deal θα είναι «χαρτιά με χαρτιά»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v