Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2004

ΟΤΕ 2: Τι λένε οι συνδικαλιστές για το σχέδιο

Μια και ασχολούμαστε όμως με το θέμα, πρέπει να σημειώσουμε και την άποψη των συνδικαλιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ τους συνάντησε την Τρίτη, χωρίς να έχει συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του προγράμματος εθελουσίας εξόδου!

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλούμης φέρεται να ζήτησε τη συναίνεση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, χωρίς να προτείνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις, γεγονός που βρήκε τελικά αντίθετα τα σωματεία όλων των πολιτικών αποχρώσεων.

Σύμφωνα πάντα με κύκλους των συνδικαλιστών, όσοι αποχωρήσουν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δικαιούνται μειωμένης (ανάλογα με την προυπηρεσία) σύνταξης, εφάπαξ ύψους περί τα 35 χιλιάδες ευρώ (για έναν μέσο μισθό εργαζομένου που συμπλήρωσε 27 χρόνια στην υπηρεσία) και επιπλέον 2ο εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής που κυμαίνεται μεταξύ 31 και 33 χιλιάδων ευρώ (για μισθωτούς της προαναφερθείσας κλίμακας).

Ο ΟΤΕ, λένε ακόμη, οφείλει να πληρώσει τις εναπομείνασες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων (στο ΤΑΠ-ΟΤΕ) μέχρι τη συμπλήρωση της 35ετίας, που ανέρχονται σε 25% του μισθού ως εργοδοτική εισφορά και 13% εισφορά του εργαζομένου, που επίσης πρέπει να καλύψει ο ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v