Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2011

Τράπεζες: Οι φήμες, ο… λαγός και το κλίμα

Τράπεζες: Οι φήμες, ο… λαγός και το κλίμα
Επιμένουν, παρά τις «χλιαρές» διαψεύσεις, οι πληροφορίες ότι εντός των επόμενων ημερών, ίσως και ωρών, θα υπάρξει κίνηση στις τράπεζες που θα αλλάξει, επί το θετικότερο, το κλίμα.

Στα σενάρια για τη φημολογούμενη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank αλλά και στους λόγους που πιέζουν για συγχωνεύσεις έχει ήδη αναφερθεί η στήλη (ETE - Eurobank: Οι διαψεύσεις και τα άγνωστα νερά).

Υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ο χορός των συζητήσεων με άλλη κίνηση;

Ναι, απαντούν όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις, θυμίζοντας ότι πέρυσι το καλοκαίρι το κλίμα άλλαξε με την πρόταση Σάλλα για Τ.Τ. - ΑΤΕ.

Ακολούθησαν μια μακρά περίοδος συζητήσεων, επαφών και εκατοντάδες αναλύσεις. Μπορεί τελικώς deal να μην επήλθε, αλλά η ETE και η Alpha έφτασαν μια ανάσα από το να το κάνουν και το κλίμα που δημιουργήθηκε βοήθησε να ολοκληρωθούν αυξήσεις κεφαλαίου σε σειρά τράπεζες.

Κεφαλαιακή ενίσχυση θα χρειαστούν και φέτος κάποιες τράπεζες. Η ΑΤΕ ανοίγει τον χορό και θεωρείται βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ακολουθήσουν και άλλες.

Θα χρειαστεί να κάνει κάποιος τον… λαγό φέτος ή οι κρίσιμες συνθήκες και η ωρίμανση των συζητήσεων μπορούν να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα;

Αν ισχύουν οι φήμες, σύντομα θα ξέρουμε.

Υποψήφιες «νύφες» υπάρχουν πολλές. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, τράπεζα να υποβάλει προσφορά για το Τ.Τ. αντί να περιμένει την αποκρατικοποίησή του.

Και το Τ.Τ., όπως γράφαμε, μπορεί να αποτελέσει και μέρος ενός ευρύτερου deal. Τριπλής, δηλαδή, συγχώνευσης.

Deal θα μπορούσε να υπάρξει και μεταξύ ελληνικού και ξένου τραπεζικού ομίλου.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχα σενάρια και αναλύσεις υπήρξαν και πέρυσι το καλοκαίρι, για να καταλήξουν σε ένα παρ' ολίγον deal μεταξύ ΕΤΕ - Alpha Bank.

Για να δούμε αν οι συνθήκες όντως έχουν ωριμάσει ή απλώς η φημολογία σκρινάρει για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Αν οι -επιμένουσες- φήμες ισχύουν, οι σύμβουλοι δουλεύουν πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v