Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 11 2011

Θεσμικοί προς Φωτόπουλο: Thank you, dear Nikos!

Θεσμικοί προς Φωτόπουλο: Thank you, dear Nikos!
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Νίκος Φωτόπουλος, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, έλαβε τον λόγο.

Το περιεχόμενο της ομιλίας του, βέβαια, δεν εξέπληξε (άλλωστε, τα δελτία ειδήσεων αναπαράγουν τις θέσεις του κάμποσες φορές την ημέρα): Ανησυχεί για το μέλλον, θέλει η ΔΕΗ να μείνει ελληνική. Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου άνοιξε η πόρτα για ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, το Δημόσιο πρέπει να κρατήσει την πλειοψηφία των μετοχών, η ΔΕΗ να μείνει δημόσια και να έχει κοινωνικό ρόλο κ.λπ.

Αυτό, όμως, που έχει ενδιαφέρον είναι η δήλωσή του πως, αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, οι μετοχές μας θα είναι χωρίς αξία!

Με άλλα λόγια, ευτυχώς που υπάρχει το ελληνικό δημόσιο, που εδώ και δεκαετίες διοικεί με άψογο τρόπο την Επιχείρηση, χωρίς πλεονάζον προσωπικό, χωρίς προκλητικά «πακέτα» και δάνεια προς τη ΓΕΝΟΠ και φυσικά με παραγωγικότητα την οποία θα ζήλευαν διεθνώς... Και τώρα κινδυνεύουμε να έρθουν οι ξένοι στο τιμόνι και να τα χαλάσουν όλα!

Το μόνο που δεν μας είπε ο κ. Φωτόπουλος είναι ότι καθημερινά λαμβάνει επιστολές από ξένους τραπεζίτες και θεσμικούς που του λένε: «Mr Fotopoulos (ή Dear Nikos), ευχαριστούμε θερμά τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την πάλη της ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων για ιδιωτικοποίηση. Ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς στη ΓΕΝΟΠ, dear Nikos, και έτσι δεν κατρακυλάει η μετοχή στο ταμπλό. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, οι ξένοι θεσμικοί που έχουν θέση στη ΔΕΗ»...

Υ.Γ.: Η απόφαση, βέβαια, του δικαστηρίου για την απεργία της Επιχείρησης δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς αναφέρθηκε στο προφανές. Στο ότι δηλαδή σε μια ανώνυμη εταιρία (όπως είναι η ΔΕΗ) οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν δικαιοδοσία για το ιδιοκτησιακό της καθεστώς και για το ποιο θα είναι αυτό.

Και να σκεφτεί κάποιος ότι η απεργία έγινε όχι γιατί ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ, ούτε γιατί ελήφθη η σχετική απόφαση.

Απλώς γιατί, κατά την άποψη του κ. Φωτόπουλου, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε... άνοιξε την πόρτα της ιδιωτικοποίησης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v