Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2011

Σφηνάκια για επαναγορά ομολόγων, Κύπρο και quiz

Σφηνάκια για επαναγορά ομολόγων, Κύπρο και quiz
ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ: Η αποκάλυψη των "F.T." ότι η Ευρώπη εξετάζει τρόπους για να επιταχύνει την... προικοδότηση της Ελλάδας με 20 δισ. ευρώ, ώστε να ξεκινήσει η επαναγορά ομολόγων, δείχνει ότι έστω και με αργούς ρυθμούς η υλοποίηση του σχεδίου για την Ελλάδα προχωρά.

Η επαναγορά ομολόγων είναι απαραίτητο συμπληρωματικό εργαλείο στο πρόγραμμα οικειοθελούς μετακύλισης - ανταλλαγής χρέους από τους ιδιώτες.

Και αυτό γιατί με το PSI να διευρύνεται έως το 2024 πρακτικά εκτός ανανέωσης - μετακύλισης μένουν κυρίως τα 30ετή υφιστάμενα ομόλογα.

Επαναγοράζοντας παλαιά 30ετή, το Δημόσιο θα μειώσει αφενός το χρέος του και αφετέρου σταδιακά και τα spreads.

Τα κεφάλαια επαναγοράς, δε, θα προσαυξηθούν και από έσοδα αποκρατικοποιήσεων ύψους 5 δισ. ευρώ φέτος.

Υ.Γ.: Υπάρχουν τα 45 δισ., τα οποία έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Γι' αυτά κάποια στιγμή θα υπάρξει ρύθμιση.

QUIZ: Το πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών ενός ακόμη επιχειρηματία έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΔΟΕ ως αποτέλεσμα ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το σχετικό αίτημα έχει διαβιβαστεί, όπως ακούμε, στην Ένωση Τραπεζών και στις τράπεζες και οι λογαριασμοί του επιχειρηματία δεσμεύτηκαν.

Κύπρος - Τράπεζες: Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι διοικήσεις των κυπριακών τραπεζών απέναντι στις προσωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κύπρου μετά το τραγικό συμβάν της έκρηξης στη ναυτική βάση.

Το χρέος της Μεγαλονήσου, υπενθυμίζουν, ανέρχεται μόλις στο 61% του ΑΕΠ και οι ανάγκες αναχρηματοδότησης για τον επόμενο χρόνο στο 1,5 δισ. ευρώ. Ομόλογα που βρίσκονται στο συντριπτικό τους μέρος στα χέρια των κυπριακών τραπεζών.

Όσο για την αύξηση του φόρου επί των τόκων καταθέσεων, εκτιμάται ότι θα συμβάλει στον επαναπατρισμό στην Ελλάδα ποσών από μεσαία όμως πορτοφόλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v