Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2011

O ΟΠΑΠ, η Σούπερ Λίγκα και τα… clopyright

O ΟΠΑΠ, η Σούπερ Λίγκα και τα… clopyright
Ως γνωστόν, η NOVA (κομμάτι της εισηγμένης Forthnet) πλήρωνε και πληρώνει πολλά εκατομμύρια ευρώ στη Σούπερ Λίγκα για να έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης. Με την τελευταία συμφωνία, μάλιστα, έχει εξασφαλίσει όλο το μενού (διότι παλιότερα της έλειπε ο Ολυμπιακός) έως το 2015.

Κάποιοι όμως στον τηλεοπτικό χώρο ενίοτε καταστρατηγούν αυτό το δικαίωμα βαφτίζοντας μακροχρόνιες τηλεοπτικές εκπομπές (με τρίωρη διάρκεια και πολύ μεγάλης έκτασης στιγμιότυπα από αγώνες) ως «ενημερωτικές» εκπομπές, που μεταδίδουν, όπως ισχυρίζονται, μη εμπορικά «ειδησεογραφικά» στιγμιότυπα.

Όπως μαθαίνουμε, πέτρα του σκανδάλου είναι εσχάτως ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, που φέρεται να έχει ακολουθήσει αυτήν την πρακτική.

Κατά τις πληροφορίες της στήλης, η ΝΟVA έχει ήδη στείλει επιστολή για το θέμα αυτό στη Σούπερ Λίγκα, μια και η προβολή του «προϊόντος» της τελευταίας χωρίς άδεια και πληρωμή προς τη ΝOVA (που το «αγοράζει» πληρώνοντας αδρά ποσά) συνιστά παράγοντα εμπορικής του απαξίωσης.

Η πρώτη λεπτομέρεια που έχει ενδιαφέρον είναι ότι πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και μεγαλοεφοπλιστής κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, που όμως είναι και μέτοχος μειοψηφίας του ΣΚΑΪ (που όπως είπαμε φέρεται «κλέπτων οπώρας» στην υπόθεση).

Ο κ. Μαρινάκης έως πρότινος είχε αγαθότατες σχέσεις με την οικογένεια Αλαφούζου.
Πλην όμως οι σχέσεις αυτές φέρονται να έχουν ανατραπεί, φτάνοντας στον αντίποδα της προηγούμενης περιόδου.

Οπότε θα έχει ενδιαφέρον από πολλές πλευρές να δούμε την αντίδραση της Σούπερ Λίγκας στην όλη υπόθεση. Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι έστειλε επιστολή στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση, μια επιστολή που συνάντησε την οργίλη αντίδραση της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού (που βέβαια αρνείται τα πάντα), όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Μια άλλη λεπτομέρεια, όμως, αφορά και στον -υπό κρατικό έλεγχο, θυμίζουμε- ΟΠΑΠ. Ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, χορηγεί τις συγκεκριμένες εκπομπές του ΣΚΑΪ με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των… 800.000 ευρώ!

Επ' αυτού, λοιπόν, εμείς έχουμε μερικά απλά ερωτήματα για τη διοίκηση του ΟΠΑΠ αλλά και για τον προϊστάμενο υπουργό κ. Γερουλάνο, που υποτίθεται ότι «σκίζονται» για την προώθηση του ποδοσφαίρου αλλά και της «νόμιμης και καθαρής» λειτουργίας του σε όλα (υποθέτουμε) τα επίπεδα:

1. Έχει ερευνήσει ο ΟΠΑΠ το θέμα της νομιμότητας των στιγμιοτύπων που μεταδίδουν οι εκπομπές του ΣΚΑΪ τις οποίες χορηγεί με αυτό το σεβαστό ποσό;

2. Με δεδομένο ότι ο ΟΠΑΠ δίνει αυτό το ποσό για τις συγκεκριμένες εκπομπές, πόσα χρήματα δίνει στη NOVA, που έχει ολόκληρο το πρωτάθλημα και ασφαλώς εξαιρετικά υψηλές και διαρκείς θεάσεις από το ποδοσφαιρικό κοινό;

3. Στην έρημη την κρατική ΕΡΤ, που πλήρωνε 2 εκατ. ευρώ για να έχει νομίμως τα εμπορικά στιγμιότυπα των αγώνων στην «Αθλητική Κυριακή», τι ποσό δαπάνησε την περασμένη περίοδο ο ΟΠΑΠ;

Μήπως δεν έδωσε… τίποτε;

Αναμένουμε (ενδεχομένως μάταια;) τις απαντήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v