Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2011

Σφηνάκια για φυγή κεφαλαίων,πληροφορική,Bloomberg

Σφηνάκια για φυγή κεφαλαίων,πληροφορική,Bloomberg
Επενδύουν «έξω» διά της… πλαγίας οδού

Κάποιοι επιμένουν να βγάλουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, αλλά φοβούνται τις… δαγκάνες της εφορίας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πάρει το υπουργείο Οικονομικών τις σχετικές λίστες από την Τράπεζα της Ελλάδος και να αρχίσει ελέγχους, πόθεν έσχες και άλλες συναφείς (και ενοχλητικές για πολλούς) ενέργειες.

Επιλέγουν λοιπόν την εξής οδό: Επενδύουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Νορβηγία, Καναδάς, Αυστραλία κ.ά.) σε ομόλογα, ή σε καταθετικά προϊόντα, αλλά μέσω λογαριασμών τύπου «Omnibus», όπου δεν φαίνεται το όνομά τους, αλλά το όνομα του επενδυτικού οίκου!


Αθάνατη Ελλάδα, το τρέλανες το Bloomberg!

Συνέβη κι αυτό: κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στην αγορά των ελληνικών κρατικών ομολόγων, στους τίτλους που έληγαν τον Αύγουστο του 2012, τα yields (αποδόσεις) τόσο στο bid όσο και στο ask ξεπέρασαν ακόμη και το 100%!

Το αποτέλεσμα; Επειδή στο Bloomberg δεν φαντάζονταν ποτέ πως το yield ενός ομολόγου θα μπορούσε να ξεπεράσει το 100%, δεν έφταναν τα ψηφία του συστήματος και έτσι στα αντίστοιχα fields (πεδία) αντί για αριθμούς υπήρχαν… παύλες!

Τους τρελάναμε εντελώς!


Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

Ρωτήσαμε παράγοντα της αγοράς πληροφορικής γιατί καθυστερεί η παράδοση των έργων του υπουργείου Οικονομικών και μας είπε τα εξής:

«Δεν είναι μόνο το θέμα των πληρωμών. Μιλάμε για μια γενικευμένη κατάσταση νοσούντος οργανισμού, που μας κάνει να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Υπήρχαν πάντοτε προβλήματα σε τέτοια έργα (ασάφειες διαγωνισμών, αλλαγές κυβερνήσεων και προσώπων κ.λπ.), αλλά τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v