Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2011

Πλαίσιο: Τόσα χρόνια το ίδιο ερώτημα!

Πλαίσιο: Τόσα χρόνια το ίδιο ερώτημα!
Μόλις 39,8% έχει χάσει την τελευταία πενταετία η μετοχή της Πλαίσιο. Αν μάλιστα κάποιος συνεκτιμήσει και τα μερίσματα που στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα έχουν διανεμηθεί στους μετόχους, τότε εύκολα συμπεραίνει πως οι μακροπρόθεσμες απώλειες του τίτλου είναι -τηρουμένων των αναλογιών και της γενικότερης χρηματιστηριακής «καταστροφής»- ελάχιστες

Ωστόσο, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, τους επενδυτές τους απασχολεί το ίδιο ερώτημα σχετικά με τη μετοχή της εισηγμένης: «Καλό το Πλαίσιο, χρυσοί οι Γεράρδοι, αλλά μήπως η αποτίμηση της μετοχής είναι υπερτιμημένη;».

Σήμερα, για παράδειγμα, η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρίας στο ταμπλό υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ και η μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη με σαφώς διψήφιο δείκτη P/E, σε μια περίοδο όπου κάμποσες «καλές» μετοχές της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης τελούν υπό διαπραγμάτευση με δείκτες που προσεγγίζουν το 5!

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η εισηγμένη εταιρία έχει να επιδείξει αποτελέσματα εννεαμήνου που εκπλήσσουν θετικότατα.

Συγκεκριμένα, σε μια «σκοτωμένη» εγχώρια αγορά, κατάφερε με μειωμένες πωλήσεις κατά 20% να υπερδιπλασιάσει τα λειτουργικά κέρδη, να ψαλιδίσει το κόστος χρηματοδότησης και να επιτύχει καθαρά κέρδη (4,14 εκατ.), που θυμίζουν προ κρίσης επίπεδα!

Για όσους μάλιστα εστιάζουν στο μέτωπο της ρευστότητας, η εταιρία κέρδισε μέσα σε ένα εννεάμηνο (λειτουργικές συν επενδυτικές ταμειακές ροές) κάτι παραπάνω από 8,5 εκατ. ευρώ…

Και οι «οπαδοί» του χαρτιού ισχυρίζονται πως, αν καταφέρνει τέτοια πράγματα σε περίοδο κρίσης, φανταστείτε τι θα συμβεί όταν σε λίγους μήνες κάποιοι ανταγωνιστές της θα… απουσιάζουν από την αγορά.

Ή πόσο μάλλον -μακροπρόθεσμα- όταν η ελληνική οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει! Λέμε τώρα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v