Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2004

”Σφιξίματα” ύψους... 200 εκατ. ευρώ!!!

Άσχημα τα μαντάτα που κυκλοφορούν για την πάλαι ποτέ ”παιχνιδιάρικη” (για εποχές 1999-2000 μιλάμε) ΑΛΤΕ και τον όμιλο του κ. Απ. Αλλαμανή, γενικότερα.

Με τραπεζικό χρέος στην Αγροτική που πλησιάζει, όπως λένε οι πληροφορίες, τα 200 εκατ. ευρώ(!), ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι από πλευράς τραπέζης, που φαίνεται ότι έχει εξαντλήσει όλα τα καλώς εννοούμενα περιθώρια υπομονής και τραπεζικής πρακτικής.



Το κακό ξεκίνησε στην προηγούμενη διοίκηση της ΑΤΕ, που είχε ανοίξει τις ”κάνουλες” της χρηματοδότησης του ομίλου, μη τηρώντας τα στοιχειώδη από πλευράς εξασφαλίσεων και εγγυήσεων, μη ερευνώντας τη σκοπιμότητα των διαφόρων ”επενδύσεων” του κ. Αλλαμανή, αλλά ούτε και τις αντοχές του ομίλου για την αποπληρωμή των δανείων.



Σήμερα, τα περισσότερα των περιουσιακών στοιχείων του κ. Αλλαμανή (Μύκονος, Σπέτσες κ.λπ.) έχουν ήδη μεταβιβαστεί στην πρώην σύζυγό του ως αποτέλεσμα της διακοπής του έγγαμου βίου, τα δε εταιρικά δεν βρίσκονται ελεύθερα βαρών, με αποτέλεσμα ο όμιλος να φέρεται ευρισκόμενος σε αδυναμία ακόμη και για έκδοση εγγυητικών επιστολών για αναληφθέντα έργα!!!

Το ερώτημα τώρα είναι πού θα προστρέξει ο κ. Μηλιάκος της ΑΤΕ για να ελαχιστοποιήσει -κατά το δυνατόν- τις επαπειλούμενες ζημίες της τράπεζας (ας είναι καλά ο... Λάμπρου!). Σίγουρα όχι στα πάλαι ποτέ... θεματικά πάρκα της Αμερικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v