Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 28 2011

Σαράντης: Ραντεβού στις... 29 του μηνός

Σαράντης: Ραντεβού στις... 29 του μηνός
Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου Σαράντη στις 29 Νοεμβρίου, γνωρίζοντας ότι κατά το τρίτο τρίμηνο τα έσοδα και τα κέρδη από τις εγχώριες δραστηριότητες θα είναι αυξημένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο τα αποτελέσματα του εισηγμένου ομίλου παρουσιάζουν ενδιαφέρον αφορά το γεγονός ότι αρκετοί αναλυτές έχουν εδώ και μήνες αμφισβητήσει το φετινό guidance για κέρδη 13,6 εκατ. ευρώ (πρόσφατα, για παράδειγμα, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή έδωσε πρόβλεψη για 9,12 εκατ. ευρώ), όταν μέχρι σήμερα τουλάχιστον η διοίκηση επιμένει σε αυτό.

Ένας άλλος λόγος είναι η πολύ χαμηλή αποτίμηση της μετοχής, ιδίως αν επιβεβαιωθεί το φετινό guidance. Με την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κοντά στα 71 εκατ. ευρώ, το P/E είναι σαφώς μονοψήφιο, ακόμη κι αν δεχτούμε την πρόβλεψη των κερδών της Πειραιώς Χρηματιστηριακής και όχι εκείνη που αναφέρεται στο guidance της εισηγμένης.

Επίσης, ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία (P/BV) κυμαίνεται γύρω στο 0,5, όταν μάλιστα ο καθαρός δανεισμός της είναι ουσιαστικά μηδενικός και ένα μεγάλο ποσοστό των οικονομικών της δραστηριοτήτων διεξάγεται στο εξωτερικό. Και, φυσικά, όταν για εξαγορές και επεκτάσεις «λεφτά υπάρχουν»...

Δεν είναι λίγα όλα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v