Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2011

ΟΛΥΜΠ: Ευτυχώς που υπάρχουν και απεργίες

ΟΛΥΜΠ: Ευτυχώς που υπάρχουν και απεργίες
Χρειάστηκε να προχωρήσουν σε απεργία οι εργαζόμενοι στο Πόρτο Καρράς ώστε να πληροφορηθεί το επενδυτικό κοινό πως ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής οφείλει στους εργαζομένους το υπόλοιπο των αποδοχών του Σεπτεμβρίου (η διοίκηση υποσχέθηκε πως θα το εξοφλήσει σύντομα) και το σύνολο των αποδοχών του Νοεμβρίου.

Και βέβαια (δυστυχώς) δεν είναι ο μόνος όμιλος που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα, ούτε και ο μόνος στον οποίο το ελληνικό δημόσιο οφείλει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ.

Το δικό μας ερώτημα όμως είναι άλλο: η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής δεν όφειλε να έχει ενημερώσει εδώ και μήνες το επενδυτικό κοινό για μια τόσο σοβαρή εξέλιξη;

Κι όμως, για το συγκεκριμένο θέμα κανένα δελτίο Τύπου ή χρηματιστηριακή ανακοίνωση δεν είχε εκδοθεί, πλην εκείνης της Παρασκευής (μετά την απεργία).

Όσο και αν ψάξαμε στις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου (παρότι και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου οφείλονταν δεδουλευμένα στους εργαζομένους), τίποτε σχετικό δεν αναφερόταν.

Όπως επίσης τίποτε περί σοβαρών θεμάτων ρευστότητας δεν αναφερόταν στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου (γιατί δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως η ρευστότητα του ομίλου ήταν άριστη μέχρι το τέλος Αυγούστου, όπου δημοσιεύτηκε εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση και ξεκίνησε να χαλάει λίγες μέρες αργότερα)...

Αυτό είναι το επίπεδο της Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v