Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2004

Μια συνέντευξη που μακάρι να... επαληθευθεί!!!

Βαρυσήμαντη συνέντευξη παρεχώρησε σε εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα το περασμένο Σάββατο ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank, κ. Βύρων Μπαλλής, στην οποία απεικόνιζε την άποψή του για την έκρηξη της λιανικής όπου και ”ποντάρουν” σήμερα οι τράπεζες.

Σταχυολογούμε επιλεκτικά ορισμένα σημεία της που εκτιμούμε ότι έχουν ενδιαφέρον, καθώς μεταξύ άλλων αντιβαίνουν μερικώς έστω, στις απόψεις άλλων παραγόντων της ίδιας αγοράς, θεσμικών και μη:

- ”Οι ρυθμοί αύξησης των δανείων και τα επόμενα χρόνια θα παραμείνουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα, εξέλιξη που θα τροφοδοτήσει και την ανάπτυξη του τραπεζικού κλάδου”.

- ”Οι Έλληνες δεν είναι υπερδανεισμένοι και ούτε υπάρχει επιβάρυνση των νοικοκυριών. Η αντίληψη περί του αντιθέτου που υπάρχει για το θέμα αυτό δεν είναι ρεαλιστική και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα”.

-”Η ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων των ελληνικών τραπεζών, παρά τους προβληματισμούς που διατυπώνονται, βελτιώνεται ουσιαστικά και για τον λόγο αυτό μειώνεται και ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Εχουν αλλάξει πολλά πράγματα από το παρελθόν”.

- ”Τα νοικοκυριά δεν έχουν υπερδανεισθεί σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις οι οποίες σε σχέση με το ενεργητικό τους εμφανίζουν υψηλό δανεισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει υπερδανεισμός επιχειρήσεων”.

- ”Η κατάσταση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορώ να πω ότι είναι υγιής. Εκτίμησή μας είναι ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με πολύ υψηλούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Οι δυσοίωνες προβλέψεις δεν θα επιβεβαιωθούν και τα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης”.

Ελπίζουμε οι απόψεις του να επαληθευθούν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v