Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2012

Κέκροψ: Η μετοχή «τρέχει», αναζητείται ο λόγος

Κέκροψ: Η μετοχή «τρέχει», αναζητείται ο λόγος
Θα πρέπει να είναι η πλέον αποδοτική μετοχή του Χ.Α. τους τελευταίους μήνες, καθώς από τα 89 λεπτά του Οκτωβρίου η μετοχή του Κέκροπα έχει σκαρφαλώσει πάνω από τα 4 ευρώ (4,06 ευρώ στις 7 Μαρτίου).

Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι πως ο όγκος των συναλλαγών -τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών- δεν είναι ευκαταφρόνητος: κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ το τελευταίο εξάμηνο, 820 χιλ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο και 177 χιλ. ευρώ την τελευταία εβδομάδα. Όσο πάμε δηλαδή και μεγαλύτερος.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: υπάρχει κάποια εξέλιξη που να δικαιολογεί μια σημαντική αλλαγή στην πορεία και στις προοπτικές της εισηγμένης;

Αυτό που ξέρουμε είναι πως μετά τη λήψη του ομολογιακού δανείου των 4,5 εκατ. ευρώ η Κέκροψ δεν έχει βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις, άρα μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της.

Μια δραστηριότητα (αγορά ακινήτων) που ουσιαστικά λόγω της ύφεσης βρίσκεται σε «βαρομετρικά χαμηλά» (γίνεται προσπάθεια για κάποιες πωλήσεις περιορισμένης αξίας), και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στα αποτελέσματα εννεαμήνου ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης ήταν μηδενικός.

Το σημείο-κλειδί βέβαια για τον τίτλο βρίσκεται στις εδώ και δεκαετίες δικαστικές μάχες που δίνει η διοίκησή της για ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας. Λέτε να έχουμε κάποιες θετικές προσδοκίες από το συγκεκριμένο μέτωπο; Οψόμεθα…


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v