Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2012

Εισηγμένες:Όταν τα στελέχη «κλέβουν» τους πελάτες

Εισηγμένες:Όταν τα στελέχη «κλέβουν» τους πελάτες
Η πρώτη περίπτωση «κλοπής πελατών και δικτύου» αφορά τον εισηγμένο όμιλο Avenir (τυχερά παιχνίδια), και συγκεκριμένα τη θυγατρική του κυπριακή εταιρεία Eurogoal.

Η Avenir λοιπόν κάνει λόγο για διερευνώμενη εξαπάτηση και μεταφορά όλων των εργασιών και των συνεργατών-πρακτορείων της Eurogoal σε άλλη εταιρεία από τον πρώην βοηθό γενικό διευθυντή του ομίλου στην Κύπρο και συνεργατών του, που φαίνεται να υποστηρίχτηκε από τον πρώην γενικό διευθυντή του ομίλου στο νησί .

Εμπλέκει δηλαδή τους δύο top managers της επιχείρησης.

Σύμφωνα λοιπόν με την Avenir, τα δύο προαναφερόμενα στελέχη πήραν… παραμάσχαλα συνεργάτες και δίκτυο πωλήσεων (προφανώς και τους πελάτες) και δημιούργησαν άλλο μαγαζί, προκαλώντας στην Avenir μια τεράστια τρύπα (ζημίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες εμφανίστηκαν και στις πρόσφατες λογιστικές καταστάσεις!).

Η δεύτερη περίπτωση εισηγμένης είναι η εταιρεία μεταφορών - logistics Imperio.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, ενώ οι προοπτικές διαχείρισης της κατάστασης, παρά την αρνητική συγκυρία, διαφαίνονταν θετικές, από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε μια εκδήλωση δυσπιστίας και απαισιοδοξίας σε επίπεδο ανώτατων στελεχών και μετόχων, προερχόμενων από τις απορροφηθείσες εταιρείες.

Η στάση αυτή κορυφώθηκε με άτακτη αποχώρηση, σε συνδυασμό με προσέλκυση κατώτερων, αλλά ικανών στελεχών και με μεταφορά μεγάλου μέρους του πελατολογίου και του δικτύου των ανταποκριτών σε εταιρείες ανταγωνιστικές.

Ο «Χ», βέβαια, δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει τις απόψεις της... άλλης πλευράς στις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις.

Η υπόθεση της Avenir θα εξεταστεί -όπως φαίνεται- από τη Δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφασίσει.

Πάντως, τόσο οι συνεργάτες όσο και τα δίκτυα που φέρονται να... παρασύρθηκαν από τα δύο πρώην στελέχη της Eurogoal ούτε ανήλικοι ούτε άτομα μειωμένης νοημοσύνης ήταν.

Πολύ πιθανόν, μάλιστα, να είχαν τα δικά τους επιχειρήματα για να σπάσουν τη συνεργασία τους με τον εισηγμένο όμιλο.

Η άλλη... μισή αλήθεια -για να μην πούμε το... μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας- φαίνεται να απουσιάζει και στην περίπτωση της Imperio.

Πόσο λογικό είναι για παράδειγμα το ότι, ενώ οι προοπτικές διαφαίνονται θετικές, ανώτατα στελέχη και μέτοχοι από απορροφηθείσες εταιρείες αποφασίζουν να αποχωρήσουν, πείθοντας μάλιστα και άλλα «κατώτερα, αλλά ικανά» στελέχη της επιχείρησης;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v