Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2004

Ο ΚΕΡΑΝΗΣ και η κάλυψη της αύξησης ”κατά 100%”

Καλύφθηκε κατά 100%, όπως μας πληροφόρησε η καλή εταιρία ΚΕΡΑΝΗΣ, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Βέβαια, όταν μία εταιρία αποκτά τα κεφάλαια που έχει προγραμματίσει δεν μπορεί παρά να χαιρετισθεί ως καλή είδηση...

Ωστόσο, αν κάποιος θελήσει να διαβάσει πίσω από τις γραμμές και να θυμηθεί και κάποια βασικά προβλήματα που απασχολούν την εισηγμένη τα τελευταία χρόνια, τότε προκύπτουν αρκετά εύλογα ερωτήματα.

Δεδομένο πρώτο: Η εταιρία μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου δεν διέθετε κανέναν μέτοχο με ποσοστό πάνω από 5%.

Δεδομένο δεύτερο: Η αύξηση, ύψους 5.729.745 ευρώ, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, ΔΕΝ καλύφθηκε από το ευρύ επενδυτικό κοινό, καθώς στη διάρκεια της περιόδου άσκησης του δικαιώματος συγκεντρώθηκε το ποσόν των... 670.032,80 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της διάθεσης υπέρ το άρτιο.

Δεδομένο τρίτο: Η αύξηση κεφαλαίου καλύφθηκε τελικώς με απόφαση του Δ.Σ., για τη διάθεση των αδιαθέτων μετοχών ”σε δώδεκα φυσικά πρόσωπα και ένα νομικό”. Γεγονός που σημαίνει ότι το 89% της αύξησης καλύφθηκε κατά τη βούληση του Δ.Σ.

Ερώτημα πρώτο: Ποια είναι αυτά τα φυσικά και νομικά πρόσωπα;

Ερώτημα δεύτερο: Πότε θα δούμε την ανακοίνωση εκείνη που θα μας ενημερώνει για την ύπαρξη πλέον βασικού μετόχου στην εταιρεία με ποσοστό άνω του 5%; (Δεν θεωρούμε το ερώτημα αυτό αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά... βεβαιότητα, όσον αφορά στην ύπαρξη νέων βασικών μετόχων).

Φεύγοντας από το παιχνίδι των ερωτήσεων και των απαντήσεων, περνάμε σε άλλα... ουσιώδη.

Όλα όσα έγιναν με την αύξηση αφορούν άραγε μια κίνηση που έχει στόχο την ανασυγκρότηση της εταιρίας και την επαναφορά της στην κερδοφορία;

Ή απλώς κάποιοι κύριοι πήραν στα χέρια τους μια εταιρεία με μεγάλη ακίνητη περιουσία κι ένα παλιό, καταξιωμένο brand, εις βάρος των μικρομετόχων της, στην πολύ χαμηλή τιμή των 0,50 ευρώ ανά μετοχή;

Στη δεύτερη περίπτωση ίσως προκύπτει κεφαλαιώδες θέμα, το οποίον αφορά την προστασία των επενδυτών που τόσα χρόνια περιμένουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v