Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2012

Flexopack: Η πτώση θα δημιουργήσει ευκαιρίες;

Flexopack: Η πτώση θα δημιουργήσει ευκαιρίες;
Δεν έχει συμβεί κάτι αξιοσημείωτο στην πορεία της εταιρείας το τελευταίο χρονικό διάστημα, δήλωσε η διοίκηση της Flexopack, καλούμενη να σχολιάσει το γεγονός ότι μέσα σε λίγες συνεδριάσεις η τιμή της μετοχής της κατρακύλησε από το επίπεδο των 8 ευρώ, χάνοντας πάνω από το 50% της αξίας της (στα 3,15 ευρώ, με -16,7% έκλεισε χθες).

Το management επίσης του ελληνικού ομίλου παρέπεμψε το επενδυτικό κοινό στο περιεχόμενο της πρόσφατης (Μεγάλη Τρίτη) ετήσιας παρουσίασης στους αναλυτές.

Η εικόνα που προέκυψε από τη συγκεκριμένη παρουσίαση έκανε λόγο για έναν κατά βάση εξαγωγικό όμιλο, με στέρεες βάσεις, κερδοφόρο αποτέλεσμα και ισχυρή ρευστότητα. Και στην εκτίμηση πως όσο και αν το 2012 δεν θα στερείται προκλήσεων όλα δείχνουν πως θα είναι ένα ακόμη έτος με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Πού μπορεί να οφείλεται λοιπόν η τόσο μεγάλη πτώση της μετοχής σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Πιθανόν στην υπερβολική αποτίμηση με την οποία ήταν διαπραγματεύσιμος ο τίτλος. Ακόμη και τώρα που η αποτίμηση της μετοχής έχει υποχωρήσει στα 36,9 εκατ. ευρώ, το P/E είναι διψήφιο (3,1 εκατ. ευρώ τα περυσινά κέρδη, ενισχυμένα μάλιστα και με κάποια δόση μη επαναλαμβανόμενων αποτελεσμάτων, λόγω κερδοφόρας δικαστικής διένεξης με τη ΔΕΗ).

Η πτώση της μετοχής ενδεχομένως να στενοχώρησε κάποιους από τους υπάρχοντες μετόχους. Χρηματιστηριακοί κύκλοι, πάντως, θεωρούν πως η υποχώρησή της σε χαμηλότερα επίπεδα θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για κάποια «έξυπνα χαρτοφυλάκια» να εξετάσουν να «μπουν στο χαρτί» όταν πιστέψουν πως έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες (για εκείνα) αποτιμήσεις.

Το αν και σε ποιο επίπεδο τιμής θα το πράξουν είναι άγνωστο.

Υπενθυμίζουν, πάντως, μια ανάλογη περίπτωση, αυτήν της μετοχής της εταιρείας Πλαίσιο, που από τα 4 ευρώ βρέθηκε έως και το 1,54, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ο τίτλος να ξεπεράσει και πάλι τα 2 ευρώ, βοηθούμενος και από τα πολύ καλά αποτελέσματα του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v