Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2012

ΔΕΗ: Πώς μαζεύτηκε η απόφαση - καημός!

ΔΕΗ: Πώς μαζεύτηκε η απόφαση - καημός!
Έγραφε το euro2day στις 28 Απριλίου για την πρωτοφανή απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ να διακόψει μέχρι νεωτέρας την καταβολή στον διαχειριστή του συστήματος των δαπανών ανάκτησης μεταβλητού κόστους για τις μονάδες φυσικού αερίου των ιδιωτών παραγωγών. Ήταν μια κίνηση που άναψε φωτιές στους εμπλεκόμενους στην αγορά.

Το άρθρο είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της 10ης Απριλίου πρωτοφανή, αφού με αυτήν η ΔΕΗ παραβίαζε τον κώδικα λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κείμενο που έχει ισχύ νόμου.

Περιμένοντας τις αντιδράσεις των ενδιαφερομένων, μετά από λίγες μέρες μάθαμε εξωδίκως ότι εν τέλει η απόφαση του Δ.Σ. της 10ης Απριλίου δεν θα εφαρμοστεί.

Ενδιαφέρον λοιπόν έχουν οι διατυπώσεις της νέας απόφασης για την ανατροπή της προηγούμενης, η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου.

Λέει λοιπόν το κείμενό της: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξουσιοδότηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου να παρατείνει ή να διακόψει μερικώς ή συνολικά την αναβολή καταβολής των σχετικών ποσών της Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου αριθ. 109/10.4.2012, αναλόγως των εξελίξεων για την άρση των στρεβλώσεων στη χονδρεμπορική αγορά».

Μπορεί σε όλα τα άλλα η ΔΕΗ να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά τουλάχιστον, όταν χρειάζεται να διατυπώνει κείμενα, «σκίζει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v