Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2012

Η «μόδα» Βγενόπουλου, ο Μυτιληναίος και ο Κούτρας

Η «μόδα» Βγενόπουλου, ο Μυτιληναίος και ο Κούτρας
- Τελικά ο Βγενόπουλος έχει αρχίσει -άθελά του- να γίνεται πολύ της… μόδας στα παραπολιτικά τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Για παράδειγμα, όσο μεγαλώνουν τα πραγματικά προβλήματα, τόσο απογειώνονται τα παραπολιτικά ευρήματα της κυπριακής πολιτικής επικαιρότητας. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες κάποιοι αναμετέδιδαν ότι ο πρόεδρος της MIG Αν. Βγενόπουλος σχεδόν… διώκεται από την κυβερνητική εξουσία στην Κύπρο λόγω της Marfin Popular.

Τώρα, αφού έσκασε η μεγάλη «μπόμπα» στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα κι αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για… μόλυνση Βγενόπουλου, κάποιοι (ίσως οι ίδιοι;) υποστηρίζουν το ακριβώς… αντίθετο, ότι δηλαδή οι σχέσεις Βγενόπουλου - Χριστόφια είναι «αδελφικές», αλλά κι αυτό με σαφώς αρνητική χροιά!

Το τελευταίο διαμάντι, που όλως περιέργως μεταδόθηκε κι από ελληνική εφημερίδα, είναι ότι επειδή οι σχέσεις είναι άριστες εταιρεία του ομίλου της MIG μετέφερε με πτήσεις τσάρτερ ψηφοφόρους του κ. Χριστόφια για να τον ψηφίσουν στις εκλογές.

Αυτό όμως που δεν λογάριασαν καλά είναι ότι οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο έγιναν τον Φεβρουάριο του 2008 και η νέα Ολυμπιακή της MIG άρχισε να λειτουργεί στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, δηλαδή ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές που κέρδισε ο κ. Χριστόφιας.

Το επόμενο που θα ανακαλύψουν είναι ότι οι δύο γνωρίζονταν από τις παιδικές κατασκηνώσεις της… Κομσομόλ.

----------------------------------------

- Ο συνήθως ψύχραιμος και χιουμορίστας πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ Δημ. Κούτρας δεν κρατήθηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ομίλου Ελλάκτωρ όταν ένας μικρομέτοχος συνέκρινε τα πεπραγμένα του 2011 με την πορεία του ομίλου Μυτιληναίoυ.

Σχεδόν σε κάθε θέμα της γενικής συνέλευσης ο συγκεκριμένος μικρομέτοχος υπενθύμιζε πως «ο Μυτιληναίoς έκανε αυτό», «ο Μυτιληναίoς έκανε το άλλο», ο «Μυτιληναίος είχε κέρδη» κ.λπ.

Στην αρχή ο κ. Κούτρας απαντούσε με τη γνωστή πρόσχαρη διάθεση και εξηγούσε πως, σε τελική ανάλυση, η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ προσπάθησε να περιορίσει κατά το δυνατόν τις απώλειες σε μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Στην πέμπτη - έκτη φορά όπου ο μικρομέτοχος επανέλαβε «μα, ο Μυτιληναίος...», σε μια προσπάθεια να συγκρίνει τις δύο διοικήσεις, ο Δημ. Κούτρας εξεμάνη: «Μη μας προκαλείτε. Είναι ανταγωνιστής μας και μας προκαλείτε». Με αυτά άρπαξε λεκτικά τον μικρομέτοχο, ο οποίος τελικά περιορίστηκε στην καταψήφιση σειράς θεμάτων της γενικής συνέλευσης διαμαρτυρόμενος για την κακή πορεία του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v